Δραγασάκης: Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δραγασάκης: Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε

11:01 | 21/1/15
Δραγασάκης: Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αλλαγή και όχι την διάλυση της Ευρώπης διευκρίνισε ο υπεύθυνος του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στο δείπνο που διοργάνωσε το περιοδικό Economist με την ευκαιρία της παγκόσμιας έκδοσης τάσεων και προβλέψεων The World in 2015

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την Ελλάδα που υποφέρει, που αντιστάθηκε από την αρχή και προειδοποίησε», ανέφερε, ο Γιάννης Δραγασάκης στέλνοντας το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει «να συμβάλει στην αλλαγή και όχι στη διάλυση της Ευρώπης», όπως και στην ανάδειξη «μιας νέας Αριστεράς του 21ου αιώνα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στη στάση μιας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων:

• Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα, αλλά θέλουμε να τις επανεξετάσουμε.

• Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει χρέος, αλλά θέλουμε να δούμε πώς προέκυψε και ενδιαφερόμαστε να το διαπραγματευτούμε.

• Τα μνημόνια δεν δεσμεύουν τη χώρα, αλλά πρέπει να εξεταστούν γιατί παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα.


Αναφερόμενος στους στόχους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια, επεσήμανε ότι αυτά θα διατίθενται για την εξυπηρέτηση του παλιού χρέους. Ως προς την προωθούμενη ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, σημείωσε ότι «δεν απαντά στο αναπτυξιακό πρόβλημα της Ευρώπης» και πως «θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στις επενδύσεις».

«Δεν κάνουμε μυστική διπλωματία, αλλά προφανώς δεν είμαστε κλεισμένοι στα γραφεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης απαντώντας στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με αξιωματούχους της Γερμανίας για τις προθέσεις του. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν αφορά μια αντιπαράθεση Ελλάδας και Γερμανίας. «Σεβόμαστε πάρα πολύ την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «συνομιλητές μας είναι η Κομισιόν, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

«Εμείς εκφράζουμε τη βούληση του ελληνικού λαού, σεβόμενοι το ευρωπαϊκό πλαίσιο στο οποίο θέλουμε να παραμείνουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών