Σοβαρές ζημιές στις πατάτες λόγω του παγετού στην Ηλεία, οψίμιση παραγωγή στη Μεσσηνία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σοβαρές ζημιές στις πατάτες λόγω του παγετού στην Ηλεία, οψίμιση παραγωγή στη Μεσσηνία

11:26 | 21/1/15
Σοβαρές ζημιές στις πατάτες λόγω του παγετού στην Ηλεία, οψίμιση παραγωγή στη Μεσσηνία

Σοβαρά ζημιές παρουσιάζει η παραγωγή πατάτας στην Ηλεία, ενώ θα οψιμίσουν οι φετινές πρώιμες πατάτες της Μεσσηνίας, τουλάχιστον κατά 15 ημέρες, λόγω του πρόσφατου παγετού

Οι τιμές παραγωγού στην Ηλεία πριν 20 ημέρες κυμαίνονταν στα 22 – 23 λεπτά το κιλό, αυτές τις ημέρες όμως και μετά τη μεγάλη μείωση της παραγωγής αυξήθηκαν και πέρασαν τα 30 – 32 λεπτά αλλά δεν υπάρχει πια παραγωγή.

Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Ανδρέας Τσουκαλάς, πρόεδρος του Συλλόγου πατατοπαραγωγών Ηλείας, δηλώνει τα εξής: «οι πατάτες φαίνεται ότι έχουν πάθει μεγάλη ζημιά από τον πρόσφατο παγετό. Η καταστροφή στις περισσότερες περιοχές ξεκινάει από 90% και φτάνει μέχρι 100%. Επειδή ο παγετός έγινε μετά τις 31 Δεκεμβρίου θα είναι πολύ δύσκολο να αποζημιωθούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ».

Ο κ. Παναγιώτης Δουρουμής, παραγωγός και μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης, ανέφερε ότι «υπήρξαν σοβαρά προβλήματα λόγω του πρόσφατου παγετού. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα υπάρξει πρόβλημα μείωσης στην παραγωγή. Ελπίζουμε να μην υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας. Κάθε χρόνο φυτεύομε όσο μπορούμε νωρίτερα για να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη τιμή. Φέτος ξεκινήσαμε να φυτεύουμε από 15 Νοεμβρίου (πέρσι από τις 25) για να έχουμε μια πρωιμότερη συγκομιδή αλλά ο παγετός μας χάλασε τα σχέδια».

Πηγή: agrotypos.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών