Οι εκλογικές αποζημιώσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και δικαστικούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι εκλογικές αποζημιώσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και δικαστικούς

20:01 | 22/1/15
Οι εκλογικές αποζημιώσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και δικαστικούς

Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης λόγω της διενέργειας των εκλογών που θα λάβουν μέρος οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι καθώς και οι δικαστικοί λειτουργοί καθορίζεται με μια σειρά από υπουργικές αποφάσεις

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις που σήμερα πήραν ΦΕΚ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400€).

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.), πρώην Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), για το χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών, καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350€).

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, καθώς και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγ¬χου στην πρώην Νομαρχία Αθηνών, καθορίζεται στο ποσό των χιλίων επτακοσίων πενήντα ευρώ (1.750€).

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των εκατόν τριάντα ευρώ (130€).

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, έως εξήντα επτά (67) άτομα, Οικονομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας, έως σαράντα ένα (41) άτομα, Εκλογών, έως τριάντα επτά (37) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έως πενήντα δύο (52) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των οι-κείων Γενικών Διευθυντών, και σε λοιπές μονάδες του Υπουργείου, έως σαράντα οκτώ (48) άτομα, καθώς και των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου έως εννέα (9) άτομα και Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο ως άνω Υπουργείο έως πέντε (5) άτομα, προσαυξάνεται με επιπλέον ποσό εξακοσίων ευρώ (600 ?), λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Επίσης εκλογική αποζημίωση θα δοθεί σε υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης -Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής καθώς και σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής.

Για έκαστο εκ των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης- Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00€) συνολικά,

Για έκαστο εκ των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δη-μοσιονομικού Ελέγχου στη Γενική Γραμματεία Ενημέ-ρωσης-Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής στο ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρών (350,00 ?) συνολικά.

Καθορισμός καταβλητέας ειδικής αποζημίωσης στον Πρόεδρο και στους δυο Αρεοπαγίτες-μέλη της Ανωτάτης Εφορευτικής Επιτροπής.

Εγκρίνεται η καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στην Πρόεδρο και τους δυο Αρεοπαγίτες, οι οποίοι μετέχουν ως μέλη της Ανωτάτης Εφορευτικής Επιτροπής, για το έργο που αναφέρεται στο σκεπτικό της παρούσας και καθορίζουμε αυτή σε πεντακόσια ευρώ (500 ,00?) για έκαστο εξ αυτών.

Επίσης εκλογικής αποζημίωσης θα δοθεί σε υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συ-στημάτων για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μέχρι τον αριθμό των εκατό (100) ατόμων, για τη δημιουργία ειδικής εφαρμο-γής για την αποζημίωση των εφόρων, αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, γραμματέων εφορευτικών επιτροπών κλπ., που διορίζονται εντός του νομού της έδρας τους, οι οποίοι θα απασχοληθούν στην προπαρασκευή, διενέρ-γεια και έκδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η εφάπαξ ειδική εκλογική αποζημί-ωση, που θα καταβληθεί στους παραπάνω υπαλλήλους, καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400 ?) για κάθε έναν.

Οι υπάλληλοι στους οποίους θα καταβληθεί η καθοριζόμενη στην προηγούμενη παράγραφο εφάπαξ ειδική αποζημίωση, θα οριστούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων.

Εκλογική αποζημίωση θα λάβουν οι δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα εγκριθηκε η καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων μέχρι τον αριθμό των εκατό (100) ατόμων, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή και έκδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η εφάπαξ ειδική εκλογική αποζημίωση, που θα καταβληθεί στους ανωτέρω δικαστές, ανέρχεται στο ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500,00 ?) συνολικά για έκαστο εξ αυτών, ανεξαρτήτως βαθμού.

Επίσης ειδική εκλογική αποζημίωσης θα δοθεί σε υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την έκτακτη απασχόλησή τους κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η εκλογική αποζημίωση ποιυ θα λάβουν οι παραπάνω θα ανέρχεται στο ποσό  τωντριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00?) συνολικά για όλο το χρονικό διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας, σε έκαστο εκ των υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα προσφέρουν έκτακτη εργασία λόγω της διεξαγωγής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών