Ηλεία: Περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2015 και το 2016 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ηλεία: Περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2015 και το 2016

21:36 | 22/1/15
Ηλεία: Περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2015 και το 2016

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την ανάκαμψη της κρουαζιέρας μέσα στο 2015 που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των τουριστών στο Κατάκολο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, το 2014 «έκλεισε» με 251 κρουαζιέρες που έφεραν περί τους 584.879 επιβάτες, ενώ το τρέχον έτος αναμένεται να προσεγγίσουν στο λιμάνι συνολικά 256 πλοία. Το γεγονός, μάλιστα, ότι τα περισσότερα από τα αναμενόμενα για το 2015 πλοία είναι μεγαλύτερα σε χωρητικότητα επιβατών απ’ αυτά της προηγούμενης χρονιάς, ενισχύει και επιβεβαιώνει την αισιοδοξία ότι ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν το λιμάνι θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος του περσινού και θα ξεπεράσει τους 600.000.

Ακόμα πιο αισιόδοξα όπως αναφέρει το patrisnews είναι τα μηνύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις επόμενες χρονιές, αρχής γενομένης από το 2016, καθώς ήδη, οι Ιταλικές Αρχές απέσυραν την απαγόρευση εισόδου «μεγάλων» κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Βενετίας. Αυτό σημαίνει ότι προστίθεται άλλος ένας ελκυστικός προορισμός στην Αδριατική θάλασσα με συνέπεια οι ναυτιλιακές – τουριστικές εταιρείες να αναθεωρήσουν τον προγραμματισμό τους για το έτος 2016 και να αυξήσουν τον αριθμό των κρουαζιερών στην ανατολική Μεσόγειο, άρα και στο Κατάκολο.

Στο μεταξύ κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Κατακόλου, καταβάλλει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των τουριστών όσο και των κατοίκων του Κατακόλου.

Στόχος των παρεμβάσεων που γίνονται, είναι όσοι επισκέπτονται το Κατάκολο να απολαμβάνουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παραμονή τους στο λιμάνι, το οποίο παρέχει στους επισκέπτες του την δυνατότητα να απολαύσουν την τοπική φιλοξενία, καθώς να γευτούν και να προμηθευτούν προϊόντα τοπικής προέλευσης και παραγωγής.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το Λιμενικό Ταμείο έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επέκταση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού για την αξιοποίηση των χώρων πέριξ αυτής, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραμονή περισσότερων τουριστών στη μείζονα περιοχή του Κατακόλου, ενώ, όπως αναφέρουν στελέχη του Λιμενικού ταμείου, είναι απόλυτα βέβαιο ότι η συγκεκριμένη αξιοποίηση, θα προσελκύσει και εγχώριο τουρισμό.

Επίσης έχουν γίνει επαφές με την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) για την αξιοποίηση και ανάδειξη του Φάρου του Κατακόλου, που αποτελεί ιστορικό και διατηρητέο Μνημείο τής περιοχής ενώ ένα πολύ σημαντικό τουριστικό εργαλείο, θα αποτελέσει και η λειτουργία Υδατοδρομίου στο Κατάκολο, η αδειοδότηση τού οποίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Επισημαίνεται επίσης ότι εντός των πρώτων μηνών του 2015 αναμένεται να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος η κτιριακή ανάπλαση τής χερσαίας ζώνης, κάτι που θα βελτιώσει κατά πολύ την παροχή υπηρεσιών προς τούς επισκέπτες του Κατακόλου.

Από τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, τονίζεται η αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του περιφερειάρχη, Απ. Κατσιφάρα, ως και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλου, ενώ αναφορά γίνεται και στη βοήθεια που δίδει από το Δήμο Πύργου ο δήμαρχος, Γαβ. Λιατσή.

Πηγή: patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών