Άργος: Ξεκινούν οι εργασίες για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άργος: Ξεκινούν οι εργασίες για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης

15:41 | 6/2/15
Άργος: Ξεκινούν οι εργασίες για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης

Μια πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή για την πόλη του Άργους και ολόκληρο τον Δήμο Άργους Μυκηνών

Σήμερα Παρασκευή 6/2 ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα του Δ.Σ του νέου Δημαρχείου , υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, την σύμβαση κατασκευής έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Άργους και καταγραϕή-βελτίωση αστικής κινητικότητας και ασϕάλειας κίνησης πεζών» προϋπολογισμού 6.664.140,00 ευρώ.

Μετά από μια χρονοβόρα γραϕειοκρατική διαδικασία και τεράστια προσπάθεια από την παρούσα δημοτική αρχή και τους αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου για να ξεπεραστούν σοβαρά εμπόδια, ξεκινά το μεγάλο αυτό έργο για την πόλη του Άργους.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος ϕανερά συγκινημένος δήλωσε «Μια ιστορική μέρα η σημερινή για την πόλη μας και για τους συνδημότες μας, ένα έργο ξεκινά μετά από τεράστιες προσπάθειες από όλους μας. Ένα έργο πνοής που θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα του Άργους, ένα έργο που θα δώσει πνοή στην οικονομική ζωή της πόλης αλλά και στην καθημερινότητα όλων μας. Θα ήθελα να πω σε όσους μας επέκριναν πως αυτή η δημοτική αρχή θα μιλάει πάντα με πράξεις. Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί επιτέλους η πόλη μας θα έχει την εικόνα που της αξίζει».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Μαρκόπουλος δήλωσε «Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες 20 ημέρες και ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία και την κατανόηση όλων ώστε να παραδοθεί το έργο εντός χρονοδιαγράμματος.» .

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2015 και θα καλύπτει έκταση περίπου 40 στρεμμάτων και συγκεκριμένα την πλατεία Αγίου Πέτρου, την οδό Δαναού, το παρακείμενο πάρκο πλατείας Αγίου Πέτρου (οδός Νικηταρά & Βασ. Γεωργίου), την οδό Βασιλίσσης Όλγας, την ευρύτερη πλατεία Δημοκρατίας, καθώς και το πάρκο Μπόνη.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών