Εξώδικα από το Δήμο Πατρέων σε 15 επιχειρήσεις της λιμενικής ζώνης για οφειλές από μισθώματα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εξώδικα από το Δήμο Πατρέων σε 15 επιχειρήσεις της λιμενικής ζώνης για οφειλές από μισθώματα

11:09 | 26/2/15
Εξώδικα από το Δήμο Πατρέων σε 15 επιχειρήσεις της λιμενικής ζώνης για οφειλές από μισθώματα

Eνδικα μέσα κατά 15 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της λιμενικής ζώνης, για οφειλές προς τον Δήμο Πατρέων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ασκήσει η οικονομική επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίασή της

Η πλειοψηφία αποφάσισε να κοινοποιηθεί στους μισθωτές εξώδικη πρόσκληση για την καταβολή οφειλομένων μισθωμάτων των καταστημάτων τους, και να καταθέσει η νομική υπηρεσία του Δήμου στο αρμόδιο δικαστήριο, αίτηση κατά των επιχειρήσεων, με αίτημα την έκδοση διαταγής απόδοσης της χρήσης των καταστημάτων επειδή δεν καταβάλλονται στον Δήμο τα μισθώματα.

Προηγήθηκε της συζήτησης του θέματος από την οικονομική επιτροπή η προφορική εντολή της δημοτικής αρχής στη διεύθυνση προσόδων να διαβιβαστούν στη νομική υπηρεσία έγγραφα με τις οφειλές των ενοικίων ανά επιχείρηση.

Η κίνηση αυτή της δημοτικής αρχής αποτελεί την έναρξη της διαδικασίας έξωσης των επιχειρήσεων «λόγω οφειλής των μηνιαίων μισθωμάτων με τη διαδικασία έκδοσης διαταγής απόδοσης χρήσεως του μισθίου». Η εισήγηση στην επιτροπή έγινε από τον αντιδήμαρχο Παύλο Στάμο, ενώ σε γνώση των μελών του δημοτικού οργάνου τέθηκε και η σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, η μη καταβολή των μηνιαίων μισθωμάτων παρέχει το δικαίωμα στον εκμισθωτή να ζητήσει την αποβολή του μισθωτή από τη χρήση του ακινήτου με την έκδοση διαταγής απόδοσης της χρήσης του μισθίου.

Η ενέργεια του Δήμου αποτελεί ένα επιπλέον μέσο άσκησης πίεσης, για να προχωρήσει η οριστική παραχώρηση τμήματος της χερσαίας λιμενικής ζώνης στον Δήμο. Επιπλέον, σε εποχές οικονομικού στραγγαλισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολυτέλεια να μην διεκδικεί ο Δήμος αυτά που θεωρεί ότι δικαιούται από το υπό οριστική παραχώρηση θαλάσσιο μέτωπο.

Εμμεσα «πετάει το γάντι» ο Δήμος και προς τη νέα κυβέρνηση, η οποία καλείται να κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευση για οριστική παραχώρηση εδάφους της παλαιάς λιμενικής ζώνης.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών