Η γαλάζια τετράδα, που επιχείρησε να “σπάσει” ο Σαμαράς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η γαλάζια τετράδα, που επιχείρησε να “σπάσει” ο Σαμαράς

10:43 | 2/2/15
Η γαλάζια τετράδα, που επιχείρησε να “σπάσει” ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος της Ν.Δ επιχειρεί με κυκλωτικές κινήσεις να κρατήσει τον έλεγχο στο κόμμα. Η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρώτου τη τάξει κοινοβουλευτικού εκπροσώπου εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο

Η απόφαση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να ορίσει πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για τη νέα περίοδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήθηκε ευρέως στο κεντροδεξιό παρασκήνιο.

Όχι τόσο για την επιλογή του απελθόντα πρωθυπουργού όσο γιατί ο πρώην υπουργός και φερόμενος ως ένας πιθανός διάδοχος την απεδέχθη (αφού όμως συμφωνήθηκε να είναι πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον Άδωνι Γεωργιάδη). Η απόφαση αυτή προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς στο γαλάζιο στρατόπεδο, που θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό ο κ.Σαμαράς επιχειρεί να “ακυρώσει” τον κ.Μητσοτάκη, άποψη που βεβαίως δε συμμερίζεται ο ίδιος ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνέντευξη του το Σάββατο στην εφημερίδα Αγορά μίλησε για ανάγκη στροφής στο κέντρο, χρησιμοποίησε τον όρο “μεσαίος χώρος” και έκανε λόγο για αξιολόγηση και στη Ν.Δ, σε μία συνειδητή προσπάθεια να φέρει στη μνήμη την ομώνυμη πολιτική του στο δημόσιο.

Ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να θεωρεί ότι με την αποδοχή της πρότασης του κ.Σαμαρά θα συμβάλλει ώστε να ανακτήσει η Ν.Δ το κεντροδεξιό της στίγμα και σαφώς σκοπεύει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν του πρότεινε τη θέση αυτή χωρίς λόγο.

Πληροφορίες για μία κίνηση τεσσάρων στελεχών, η οποία βρισκόταν όμως ακόμη στα σπάργανα, φέρεται να έπαιξε ρόλο. Ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη εφέροντο να συζητούν (στο πλαίσιο των δεκάδων ζυμώσεων που πραγματοποιούνται στο γαλάζιο στρατόπεδο μετά την ήττα) για μία πολιτική παρέμβαση, όχι φυσικά με στόχο να αμφισβητηθεί ο κ.Σαμαράς, αλλά προκειμένου να τεθούν πολιτικά ζητήματα και βεβαίως να καταγραφούν δυναμικές παρουσίες.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών