Πάτρα: Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στο Δασύλλιο (φώτο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στο Δασύλλιο (φώτο)

10:10 | 26/2/15
Πάτρα: Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης στο Δασύλλιο (φώτο)

Σκουπίδια, σπασμένα παιχνίδια και παγκάκια, παλαιά έπιπλα, παράγκες και σκυλόσπιτα, ανεξέλεγκτα αγριόχορτα συνθέτουν την εικόνα εγκατάλειψης του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης, που είναι το Δασύλλιο

Αν και πρόκειται για ένα χώρο πρασίνου με εξαιρετική θέα σε όλη την Πάτρα και τη θάλασσα, αλλά και με προδιαγραφές χώρου αναψυχής και άσκησης, έχει πάψει πλέον να προσελκύει το ενδιαφέρον των Πατρινών.

ΥΠΟΤΥΠΩΣΗΣ

Είναι, άραγε, χώρος πραγματικά φιλόξενος; Η μέριμνά του είναι υποτυπώδης. Αξιοποιείται κυρίως από περιθωριακά στοιχεία που αφήνουν πίσω τους σκουπίδια, όπως και οι περιστασιακοί επισκέπτες που δεν σέβονται τον χώρο και τείνουν να τον καταστήσουν σκουπιδότοπο.
Ακόμα και ο ξύλινος φράκτης που συγκρατεί τα χώματα στο ύψος του δρόμου έχει αρχίσει και υποχωρεί λόγω έλλειψης συντήρησης.

Η ΕΥΘΥΝΗ

Η ευθύνη για την εικόνα εγκατάλειψης του χώρου,δεν βαρύνει μόνον την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, που σαφώς έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και τους πολίτες, που είτε προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις του (παιδικά παιχνίδια, τραπεζοκαθίσματα κ.ά.) είτε εγκατέλειψαν εκεί παλαιά έπιπλα, σκουπίδια κ.ά.

Δείτε φωτογραφίες:


















Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών