Ηλεία: Μαθητική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ηλεία: Μαθητική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

10:00 | 9/3/15
Ηλεία: Μαθητική Ημερίδα το Σάββατο στον Πύργο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

« ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ... Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ »

Συμμετέχουν και Σχολεία της Ηλείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιου Πατρών.

Επιστημονική ημερίδα με τη συμμετοχή Επιστημονικών φορέων και Σχολείων της Ηλείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 το πρωί στον Πύργο. Πρόκειται για μια Σχολική ημερίδα με θέμα « Εγκέφαλος... ο Γνωστός Άγνωστος » που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο στις 10.00 π.μ. στο κτήριο του Διοικητηρίου (κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας) στον Πύργο.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών Πανεπιστημίου Πατρών, τον ΕΛΚΕ/Βραδιά του Ερευνητή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας. Στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας συμμετέχουν τα Σχολεία της Ηλείας : 4ο Γυμνάσιο Πύργου με θέμα «Στη Χώρα των αισθήσεων», το Γυμνάσιο Καράτουλα με θέμα « Sweet Dreams», το Γυμνάσιο Γουμέρου με θέμα «Εγκεφάλος και χημικές ουσίες » και το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας με θέμα «"Μνημ...ειώδες στρες" . Τα Σχολεία αυτά μέσω των Διευθυντών και των Υπευθύνων Καθηγητών θα παρουσιάσουν σχετικές εργασίες, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων, που επεξεργάστηκαν σχετικά θέματα, με το συντονισμό των Καθηγητών που συμμετέχουν στην Ημερίδα.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της Ημερίδας έχει το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και οι συνεργαζόμενοι

με αυτό Επιστημονικοί φορείς, όπως είναι Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και το Ενδοπανεπιστημιακό Δίκτυο Νευροεπιστημών. Ήδη τους προηγούμενους μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ηλεία επισκέφθηκαν Εργαστήρια στο Τμήμα Βιολογίας στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, όπου παρακολούθησαν σχετικές παρουσιάσεις και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες πειραματικές και ερευνητικές προσεγγίσεις στη μελέτη του Ανθρωπίνου εγκεφάλου.

Σύντομες εισηγήσεις θα γίνουν κατά την ημερίδα από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Παν. Πατρών Μαριγούλα Μαργαρίτη με θέμα « Εγκέφαλος ... ο σκηνοθέτης της Ζωής μας», τον π. Γεώργιο Σταθόπουλο με θέμα «Η προβληματική της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις της βιοηθικής επί του εγκεφαλικού θανάτου» και το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας Βασίλειο Δημητρέλλο. Μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα την Ημερίδα οι πολίτες της Ηλείας, ενώ θα διανεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

«ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ»

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο». Η «εβδομάδα ενημέρωσης για τον εγκέφαλο» είναι μια Διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος που συντονίζεται από την Internατional Brain Research Organization, τηνEuropean Dana Alliance for the Brain και την Federation of European Neuroscience Societies από Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών και για την Πάτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το συντονισμό της ανωτέρω εκδήλωσης έχει αναλάβει η κ. Μ. Μαργαρίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημών τακτικό και μέλος της European Dana Alliance for the Brain (τηλ. Επικοιν. 2610 997430, 698429184)

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών