Ο Αβραμόπουλος ανακατεύει εκ νέου την πολιτική και εσωκομματική τράπουλα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Αβραμόπουλος ανακατεύει εκ νέου την πολιτική και εσωκομματική τράπουλα

08:05 | 9/3/15
Ο Αβραμόπουλος ανακατεύει εκ νέου την πολιτική και εσωκομματική τράπουλα

Η παραίτηση του Επιτρόπου από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ αιφνιδίασε χθες και σηματοδότησε όχι μόνο την αποστασιοποίηση του από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σενάρια γύρω από το ρόλο που ενδέχεται να διεκδικήσει σε κομματικό ή και ευρύτερο πολιτικό επίπεδο - Διαβάστε το ρεπορτάζ 

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν η είδηση που συζητήθηκε ίσως περισσότερο κατά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του βαθιά διχασμένου πλέον κόμματος.

Tη διαρροή συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ ήταν ενήμερος αρκετές ημέρες πριν για την απόφαση του Επιτρόπου διέψευδαν συνεργάτες του κ.Αβραμόπουλου, λέγοντας μάλιστα σαρκαστικά ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει κανείς κάτι που ο ίδιος ο παραιτηθείς αποφάσισε λίγες ώρες πριν.

Η αντίδραση του προέδρου της Ν.Δ την ώρα της ομιλίας του κ.Αβραμόπουλου ήταν σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα: Είτε από έκπληξη, είτε από τα έντονα συναισθήματα της στιγμής το στυλό που κρατούσε έπεσε από τα χέρια του. Η παραίτηση προκάλεσε θόρυβο στην αίθουσα και αν και η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία.

Με την κίνηση αυτή άλλωστε ο κ.Αβραμόπουλος:

Πρώτον παίρνει οριστικές αποστάσεις από τον κ.Σαμαρά, με τον οποίο είχε συμμαχήσει το 2009 απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη, διασφαλίζοντας ένα γραπτό συμβόλαιο, το οποίο κατά τους αβραμοπουλικούς δεν τηρήθηκε πάντα στα χρόνια που μεσολάβησαν.

Δεύτερον, σε συνδυασμό με τη δήλωση του κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την Παρασκευή πως κατοικεί μεν πλέον στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά του είναι στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα παρουσίας του στα πράγματα της κεντροδεξιάς. Είναι σαφές πως διεκδικεί ένα διακριτό ρόλο, ο οποίος πολλοί αναρωτιούνται πλέον εάν θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τη διεκδίκηση της ηγεσίας, από την κούρσα για την οποία είχε αποσυρθεί πριν από πέντε χρόνια.

Τρίτον, το όνομα του κ.Αβραμόπουλου, ο οποίος και ως Επίτροπος, αλλά και με κινήσεις όπως η χθεσινή θέλει να χτίζει σταδιακά ένα υπερκομματικό προφίλ, θεωρείται βέβαιον ότι θα αρχίσει να ακούγεται το επόμενο διάστημα ξανά για επικεφαλής μίας ενδεχόμενης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν μόνο αυτή καθεαυτή η κίνηση της παραίτησης του χθες, αλλά και το άνοιγμα που έκανε στη νεότερη γενιά της παράταξης, προτείνοντας η δεύτερη αντιπροεδρία (από την οποία.. παραίτησε και το Σταύρο Δήμα) να δοθεί σε κάποιο νέο στέλεχος.

Ο κ.Αβραμόπουλος, όπως φάνηκε και από την ομιλία του , πιστεύει ότι η Ν.Δ δεν είναι το κόμμα του 28%, ανησυχεί όμως ότι εάν συνεχίσει στη σημερινή πορεία ενδέχεται να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο. Θα παρακολουθεί λοιπόν τις εσωκομματικές εξελίξεις και ανάλογα με την πορεία των πραγμάτων θα παρέμβει εκ νέου, λένε συνεργάτες του. Έχει εν τω μεταξύ ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με πολλά στελέχη όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κώστας Τσιάρας κα

Ο κ.Αβραμόπουλος μπορεί να μην βρέθηκε τελικά στην Προεδρία της Δημοκρατίας ως Επίτροπος όμως έχει ένα ακόμη σημαντικό πολιτικό ατού: Αυτή τη στιγμή και για τους επόμενους μήνες είναι ο ο μόνος Έλληνας πολιτικός από το χώρο της κεντροδεξιάς που εκ της θέσεως του είναι συνομιλητής των Ευρωπαίων και του ΕΛΚ.

Όλα αυτά λοιπόν είναι στοιχεία που ο κ.Αβραμόπουλος θα επιχειρήσει να αναδείξει, διεκδικώντας το δικό του μερίδιο στις εξελίξεις.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών