Πάτρα: «Νέα Πόλη»: «Αδικη η απόφαση της μετακόμισης από τον πρώην ΑΣΟ» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: «Νέα Πόλη»: «Αδικη η απόφαση της μετακόμισης από τον πρώην ΑΣΟ»

17:29 | 3/3/15
Πάτρα: «Νέα Πόλη»: «Αδικη η απόφαση της μετακόμισης από τον πρώην ΑΣΟ»
Με αφορμή την πρόθεση της δημοτικής Αρχής της Πάτρας να χρησιμοποιήσει τους χώρους του πρώην ΑΣΟ ως κεντρικές αποθήκες του Δήμου, το μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πατρινό Καρναβάλι και εκπρόσωπος της παράταξης «Νέα Πόλη» του Κώστα Χριστόπουλου στο φορέα, Νάντια Κωνσταντινίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, συνοδευμένος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Κορδά, επισκέφθηκε τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ την Παρασκευή 13/02/2015, δηλαδή μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του Καρναβαλιού, και μιλώντας με τους Καρναβαλιστές τους ανακοίνωσε ότι μετά το τέλος της φετινής διοργάνωσης θα πρέπει να μετακομίσουν, σε άλλο χώρο, ο οποίος θα τους παραχωρηθεί από τον Δήμο.

Θεωρώντας μια τέτοια απόφαση εντελώς άδικη, θα κάνουμε έναν απολογισμό του έργου που παράχθηκε στον ΑΣΟ για το Πατρινό Καρναβάλι του 2015 και ο οποίος για άλλη μία χρονιά στηρίχτηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και μόνο (χωρίς καμία διάθεση να παραλείψουμε την οικονομική βοήθεια του Δήμου, η οποία όταν πλέον αγγίζει τα 5.000 ευρώ, δυστυχώς θεωρείται εκ των πραγμάτων αμελητέα).

Οι εγκαταστάσεις του ΑΣΟ για την προετοιμασία του Καρναβαλιού του '15 φιλοξένησαν 20 και πλέον πληρώματα, τα οποία στην μεγάλη παρέλαση παρουσίασαν περισσότερα από 20 άρματα, κατασκευές δρόμου, μασκαράτες κ.ά. Επίσης στον χώρο αυτό κατασκεύασαν καπέλα, μάσκες ή και μέρος των στολών τους. Σημειωτέον ότι τα 20 και πλέον άρματα ήταν τουλάχιστον εφάμιλλα αυτών του Δήμου! Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας κι ας παραδεχθούμε επιτέλους, ότι αυτοί οι 20 καθώς και κάποιοι άλλοι (που δουλεύουν εκτός ΑΣΟ) αποτελούν τη «διαφήμιση» του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι αυτοί που γέμισαν την τηλεοπτική εικόνα, αυτοί που στόλισαν τα εξώφυλλα των εφημερίδων και το βασικότερο αυτοί που χειροκροτήθηκαν από τον απλό κόσμο του πεζοδρομίου που βλέπει τον συμπολίτη του να αντέχει ακόμα να δίνει από τον ελάχιστο χρόνο του κι από τα χρήματα (που πλέον δεν έχει).

Αυτούς θα βγάλουμε στο δρόμο; Αυτούς που όταν βγαίνουν στο δρόμο (στις Καρναβαλικές παρελάσεις) τους επαινούμε, φωτογραφιζόμαστε μαζί τους και μας κάνουν περήφανους; Αυτούς που χρόνια τώρα «δουλεύουν» μέσα σε ένα χώρο που τον παρέλαβαν χωρίς τουαλέτες, με τα μισά και πλέον τζάμια σπασμένα, χωρίς ρεύμα (σε ένα μεγάλο μέρος του), χωρίς καν πόρτα και κλειδαριές; Πέντε χρόνια μετά την παραχώρηση του και αφού τον έκαναν έναν χώρο ανθρώπινο για να δουλέψεις μέσα στην καρδιά του Χειμώνα θα τους βγάλουμε πάλι στα χωράφια και στις αυλές των σπιτιών; Το μόνο που τους αρμόζει είναι να βρεθεί ένας άλλος χώρος, ο οποίος λόγω του όγκου των αρμάτων και ιδιαιτέρως του ύψους τους να πληρεί τις προϋποθέσεις και να χωράει πολλούς περισσότερους!».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών