Ξανά στο εδώλιο οι καταστηματάρχες της Ηφαίστου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ξανά στο εδώλιο οι καταστηματάρχες της Ηφαίστου

10:18 | 9/6/15
ksana-sto-edwlio-oi-katasthmatarxes-ths-hfaistou

Έφεση από τον εισαγγελέα

Έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα για τρεις καταστηματάρχες της Ηφαίστου, σύμφωνα με την οποία αθωώνονταν για παραβίαση των διατάξεων σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών. Κίνηση που προκαλεί αίσθηση λόγω της φύσεως του αδικήματος, δεδομένου ότι τέτοιες παρεμβάσεις γίνονται σε υποθέσεις ειδικού βάρους και όχι για παραβάσεις με ελάχιστο ποινικό εκτόπισμα.

Αστυνομικοί το Σάββατο 30 Μαΐου έκαναν μαζική έφοδο στην Ηφαίστου και συνέλαβαν 10 καταστηματάρχες επειδή ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων που διέθεταν ήταν μεγαλύτερος της άδειας λειτουργίας τους. Σε μια μάλιστα περίπτωση κατάστημα ήταν ανοικτό μόνο με την προέγκριση της άδειας λειτουργίας.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

Και εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι οι εισαγγελικές αρχές θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να ανακυκλωθεί μια κατάσταση που εδώ και χρόνια επικρατεί στην Πάτρα, καθώς η κάθε υπηρεσία πετάει το μπαλάκι στην άλλη και επί της ουσίας δεν λαμβάνεται καμία απόφαση για σοβαρά ζητήματα της πόλης, όπως είναι η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων αλλά και η ηχορρύπανση. Ολα αυτά, ενώ σήμερα αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο για το ίδιο αδίκημα και οι υπόλοιποι επτά καταστηματάρχες που είχαν συλληφθεί σε εκείνη την επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Ολοι κατηγορούνται για παράβαση των ορίων των τραπεζοκαθισμάτων και όχι για ηχορρύπανση. Ωστόσο το κλίμα, μετά την κίνηση της Εισαγγελίας, φαίνεται να είναι βαρύ στη σημερινή δίκη.

Ο Π. ΜΕΪΔΑΝΗΣ

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτης Μεϊδάνης, είχε γίνει αποδέκτης παραπόνων από πολίτες για το φαινόμενο της ηχορρύπανσης αλλά και της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από καταστηματάρχες. Οι καταγγελίες δεν αφορούσαν μόνο την οδό Ηφαίστου αλλά και άλλους δρόμους της Πάτρας και εκείνος με τη σειρά του συναντήθηκε με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ ζητώντας να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα. Ο εισαγγελικός λειτουργός, μάλιστα, είχε αποστείλει και σχετική επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση, ζητώντας να οδηγούνται οι παραβάτες στο αυτόφωρο και να εφαρμόζεται ο νόμος.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών