ΝΔ: Σενάρια ηρωικής εξόδου Τσίπρα και οικουμενικής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Σενάρια ηρωικής εξόδου Τσίπρα και οικουμενικής

11:58 | 1/7/15
nd-senaria-hrwikhs-eksodoy-tsipra-kai-oikoymenikhs

Στη Συγγρού εργάζονται πυρετωδώς υπέρ του “ναι”, αλλά ταυτόχρονα πιέζουν να μη διεξαχθεί το δημοψήφισμα και “ξορκίζουν” αλλά ετοιμάζονται για εκλογικά σενάρια

Ηρωική έξοδο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία, αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις και τις πληροφορίες περί κυβερνητικών στελεχών που ζητούν αποδοχή μίας συμφωνίας με τους θεσμούς και απόσυρση του δημοψηφίσματος.

Στο τελευταίο ελπίζουν πολλοί στο γαλάζιο στρατόπεδο, παρόλο που το Βερολίνο σαφώς διεμήνυσε χθες ότι οποιαδήποτε συζήτηση θα προχωρήσει μετά το δημοψήφισμα (και προφανώς ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Η ηγεσία της Ν.Δ θεωρεί ότι σύντομα θα υλοποιηθεί το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, ανησυχεί όμως με διαφαινόμενες εκλογές σε περίπτωση επικράτησης του “ναι” και παραίτησης του πρωθυπουργού, καθώς ουδείς γνωρίζει τι θα βγάλουν τυχόν αυγουστιάτικες κάλπες. Στο πλαίσιο αυτό σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης κυκλοφορούν και πάλι στο γαλάζιο στρατόπεδο, μόνο που αυτό δεν είναι δυνατόν από την παρούσα Βουλή χωρίς τη σύμπραξη μέρους και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας στο “και πέντε” από χθες, αντιμετωπίστηκε από τη Συγγρού με διαρροές ότι ουδείς γνωρίζει ποια μέτρα θα περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο μέσω ESM.

Η Ν.Δ εργάζεται πυρετωδώς υπέρ του “ναι” με τη δική της εκλογική επιτροπή, αλλά και με την υποστήριξη των εκδηλώσεων της επιτροπής προσωπικοτήτων υπέρ του ναι, που φέρει υπερκομματικό μανδύα.

Ο στόχος είναι τριπλός: Πρώτον, να απευθυνθεί η καμπάνια υπέρ του ναι στο σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος που δεν έχει ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεύτερον να ζυμωθεί στην πράξη το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο, με δυνάμεις από Ν.Δ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ό,τι έχει απομείνει από τη ΔΗΜΑΡ (Ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς συναντάται σήμερα στις 12.00 με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και θα συνεχίσει τις επαφές με εκπροσώπους δυνάμεων του αυτοαποκαλούμενου φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου). Και τρίτον, η Ν.Δ να καρπωθεί σε ενδεχόμενες κάλπες το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων κατά ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών