Βαρβιτσιώτης υπέρ Μεϊμαράκη: Να μη μας καταλαμβάνει η αγωνία των φιλόδοξων διαδόχων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βαρβιτσιώτης υπέρ Μεϊμαράκη: Να μη μας καταλαμβάνει η αγωνία των φιλόδοξων διαδόχων

17:56 | 22/7/15
varvitsiwths-yper-meimarakh-na-mh-mas-katalamvanei-h-agwnia-twn-filodokswn-diadoxwn

Την άποψη ότι πρέπει να δοθεί στον πρόεδρο της ΝΔ που “ενώνει και δε διχάζει” η ευκαιρία να σταθεροποιήσει το κόμμα, ώστε η αλλαγή ηγεσίας να γίνει με συντεταγμένο τρόπο, εξέφρασε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού

Στήριξη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αιχμές κατά φιλόδοξων διαδόχων που έχουν αγωνία και προκαταλαμβάνουν τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, εξέφρασε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Την ώρα που στο γαλάζιο παρασκήνιο δίνεται πραγματική μάχη για το πότε και υπό ποιους όρους θα ξεκινήσει η επόμενη ημέρα (για την ακρίβεια εάν ο μεταβατικός πρόεδρος θα παραμείνει μέχρι το συνέδριο του 2016 ή εάν η διαδοχή θα ξεκινήσει άμεσα), ο κ.Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι πρέπει να δοθεί στον πρόεδρο της ΝΔ που “ενώνει και δε διχάζει” η ευκαιρία να σταθεροποιήσει το κόμμα, ώστε η αλλαγή ηγεσίας να γίνει με συντεταγμένο τρόπο.

Ερωτηθείς ειδικότερα από το Real FM σχετικά με την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ, ο κ.Βαρβιτσιώτης απάντησε: “Η ΝΔ είναι συνηθισμένη σε  εσωκομματικές διαδικασίες. Νομίζω ότι η ΝΔ έχει ακόμη πράγματα να συζητήσει και να λύσει. Τόσο για το πολιτικό της στίγμα, όσο για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι δύο πράγματα: Πρώτα απ’ όλα ότι δεν θα πρέπει να μας καταλαμβάνει η αγωνία των επίδοξων και φιλόδοξων διαδόχων σε σχέση με τις κινήσεις τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουμε. 

Και το δεύτερο, το οποίο θεωρώ βασικό, είναι ότι θα πρέπει αυτή η συζήτηση στη ΝΔ να γίνει μέσα στα πλαίσια μίας θεσμικής ψυχραιμίας. Νομίζω ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει τα εχέγγυα να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι ένα πρόσωπο που ενώνει και δεν διχάζει και νομίζω ότι θα πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να σταθεροποιήσει το κόμμα, ώστε πραγματικά να προχωρήσουμε σε μία αλλαγή ηγεσίας. Μία αλλαγή ηγεσίας η οποία θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο και προς όφελος της πολιτικής φυσιογνωμίας της ΝΔ.”

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ν.Δ δε θα ζητήσει εκλογές, εφόσον απόψε ψηφίσουν το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα λιγότεροι από 120 και τόνισε ότι τίποτε δεν πρέπει να διακινδυνεύσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών