Επιβάρυνση άνω του 13% για 4.500 αγρότες φέρνει το νέο ασφαλιστικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επιβάρυνση άνω του 13% για 4.500 αγρότες φέρνει το νέο ασφαλιστικό

15:47 | 14/1/16
epivarynsh-anw-toy-13-gia-4-500-agrotes-fernei-to-neo-asfalistiko

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι εισφορές θα είναι χαμηλές για 1,1 εκ. αγρότες και διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει δήμευση της αγροτικής περιουσίας

Να διασκεδάσει τις ανησυχίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις που θα έχει η φορολογική μεταρρύθμιση στους αγρότες επιχείρησε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι οι υψηλές επιβαρύνσεις σε εισφορές θα αφορούν μόνον ένα μικρό ποσοστό του αγροτικού κόσμου.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι από το σύνολο του 1,1 εκ. αγροτών μόνον 4.500 χιλιάδες θα επιβαρυνθούν με περισσότερο από 13% σε σύγκριση με σήμερα. «Παρά τα όσα λέγονται δεν θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών, δηλαδή δεν θα συμβεί να έχουμε μία δήμευση της αγροτικής περιουσίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ό,τι καταβάλουν σήμερα», είπε ο κ. Πετρόπουλος.
Ο υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε επίσης ότι το εργόσημο θα εκπίπτει από τα έσοδα του αγρότη και υπογράμμισε ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα έχουν όλοι οι αγρότες βασική σύνταξη. Αντίθετα, υποστήριξε, ότι αν παρέμενε το ισχύον καθεστώς τότε οι αγρότες το 2026 θα έχαναν την βασική σύνταξη που λαμβάνουν σήμερα.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών