Οι αντοχές της κυβέρνησης Τσίπρα προβληματίζουν τη ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Οι αντοχές της κυβέρνησης Τσίπρα προβληματίζουν τη ΝΔ

09:01 | 4/2/16
oi-antoxes-ths-kyvernhshs-tsipra-provlhmatizoyn-th-nd

Γιατί στην αξιωματική αντιπολίτευση φοβούνται πτώση της κυβέρνησης ή εκλογικό αιφνιδιασμό του πρωθυπουργού - Ποια γαλάζια στελέχη αντιδρούν στη συναινετική γραμμή Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Δύσβατο και με πολλές αντιξοότητες θα είναι το πολιτικό τοπίο στο οποίο καλείται να πορευτεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εκλέχτηκε στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σύνθημα την αναδιοργάνωση του κόμματος ουσιαστικά από το μηδέν και με την παραδοχή ότι η ΝΔ είναι ανέτοιμη να κυβερνήσει πριν προηγηθεί η ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα.

Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι «η φθορά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα είναι γρηγορότερη του αναμενομένου» και ως εκ τούτου στη Συγγρού μελετούν προσεκτικά τις εξελίξεις, καθώς στο διάστημα μέχρι τις αρχές Μαΐου που είχε θέσει ως ορόσημο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ολοκλήρωση των αλλαγών στη ΝΔ που θα την ξαναβάλει σε τροχιά εξουσίας, δεν αποκλείουν στελέχη του κόμματος να παρεμβληθούν εξελίξεις με πρωτοβουλία της κυβέρνησης μπροστά στις δυσκολίες της να κλείσει την αξιολόγηση.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, ακόμα και αυτό του εκλογικού αιφνιδιασμού από τον κ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως έχει σπεύσει να αποκλείσει τη συμμετοχή της ΝΔ σε μια οικουμενική κυβέρνηση ενώ σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη (Σκάι) ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό, ασκώντας παράλληλα κριτική και στο ΔΝΤ ότι πολλές φορές έχει «υπερβολικές απαιτήσεις».

Ο προβληματισμός που υπάρχει στη ΝΔ έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι παρά τη στροφή του Αλέξη Τσίπρα στο ρεαλισμό, ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο αυτής της στροφής που πραγματοποίησε το προηγούμενο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι πολιτικές εξελίξεις να παραμένουν ανοιχτές καθώς δεν είναι δεδομένη η αντοχή της κυβέρνησης που βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά των δανειστών και της κοινωνίας.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της ΝΔ δεν υποδέχτηκαν όλοι με ενθουσιασμό την συναινετική στάση που επιλέγει να κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εξής στο θέμα του προσφυγικού. Γκρίνιες υπάρχουν κυρίως από στελέχη της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ που κρατούν ωστόσο χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν να προκαλέσουν υπό τα φώτα της δημοσιότητας εσωκομματικό ζήτημα στη νέα ηγεσία.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών