“Ναι” Φώφης στην εξεταστική για δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

“Ναι” Φώφης στην εξεταστική για δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ (video)

00:45 | 30/3/16

Κάλεσε τον Τσίπρα να παραιτηθεί αλλά ζήτησε λύση από την παρούσα Βουλή - Κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Δ. Παπαγγελόπουλο για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει την υπόθεση των θαλασσοδανείων προς τα κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης στήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αλλά κατηγόρησε ταυτόχρονα προσωπικά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Παράλληλα διαφορποιήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί αλλά ζητώντας να υπάρξει λύση από την παρούσα Βουλή.

«Θα στηρίξουμε την πρόταση σας για εξεταστική» είπε η κυρία Γεννηματά αποδεχόμενη την πρόταση του πρωθυπουργού για την άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής. «Εμείς λέμε όλα στο φως» είπε η κυρία Γεννηματά αλλά κάλεσε ταυτόχρονα τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία από το 2001 μέχρι το 2015. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε εκλογές. Συγκεκριμένα κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αλλά τάχθηκε κατά των εκλογών ζητώντας να υπάρξει λύση από την παρούσα Βουλή επαναλαμβάνοντας την πρότασή της με τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας».

Η κυρία Γεννηματά πέρασε, όμως, και στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ως πυροτέχνημα και αντιπερισπασμό. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη στοχοποιώντας τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αφού υπενθύμισε μάλιστα τις σχέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου με την κυβέρνηση Καραμανλή καθώς και τη θητεία του στην ΕΥΠ η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει θέσει στο περιθώριο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο. "Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί χειραγώγηση του κράτους και της δικαιοσύνης. Δεν έχουμε μόνο capital controls αλλά και justice controls» είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε ποιος διοικεί το υπουργείο Δικαιοσύνης «ο απών υπουργός (Παρασκευόπουλος) ή ο υπουργεύων εισαγγελέας (Παπαγγελόπουλος). Κατηγόρησε, μάλιστα τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι «μπούκαρε» στη διάσκεψη των δικαστών, και άσκησε πιέσεις στην εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη αλλά και ότι «στριμώχνει» τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε, όμως, και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι επιμένει σε καταγγελίες σαν να ήταν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης «την ώρα που η χώρα βουλιάζει» λόγω της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης. Μίλησε μάλιστα για «ψευτοπαλικαρισμούς» της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής παρομοιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα με εκείνες του Κ. Καραμανλή περί  «νταβατζήδων». «Ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων θα το κάνετε και με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών