ΝΔ: Ο Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί για το παρακράτος του Μαξίμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Ο Τσίπρας πρέπει να απολογηθεί για το παρακράτος του Μαξίμου

10:51 | 29/3/16
nd-o-tsipras-prepei-na-apologhthei-gia-to-parakratos-toy-maksimoy

Με άγριες διαθέσεις προσέρχεται στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως προκύπτει από την επίκαιρη ερώτηση Βορίδη που κατήγγειλε την κυβέρνηση για δημιουργία παρακράτους με αφορμή την επίθεση της Γεροβασίλη σε Κουμουτσάκο

Στη γραμμή πως «ο κ. Τσίπρας έρχεται σ’ αυτή τη συζήτηση ως απολογούμενος και όχι ως κατήγορος» επιμένουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη προϊδεάζοντας για μια σκληρή μονομαχία μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού απόψε στη βουλή ενόψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην ολομέλεια για θέματα δικαιοσύνης και διαφάνειας.

Ήδη από χτες ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να στείλει τα σχετικά μηνύματα προς το μέγαρο Μαξίμου καθώς κεντρικά η ΝΔ απάντησε στο Μαξίμου και τις επιθέσεις του τις τελευταίες μέρες στον Γιώργο Κουμουτσάκο με αφορμή τα δημοσιεύματα για ιδιωτικές του συνομιλίες με δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε υπόθεση πολιτικού εκβιασμού. Η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας δια της επίκαιρης ερώτησης στον πρωθυπουργό από τον Μάκη Βορίδη «παράνομες, παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης».

Η φρασεολογία αυτή είναι ενδεικτική των διαθέσεων με τις οποίες προσέρχεται στη βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Πάντως πέραν των υψηλών τόνων στο σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη είναι να εντάξει όλη αυτή την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα θέματα της δικαιοσύνης, της διαφθοράς και της διαπλοκής σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο που θα εμπεδώνει στην κοινωνία εικόνα κυβερνησιμότητας για τη ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε παραμονές της σημερινής συζήτησης στη βουλή να κάνει παρέμβαση για τη συνταγματική αναθεώρηση εντάσσοντας τη συζήτηση περί δικαιοσύνης και διαφάνειας σε ένα ευρύτερο πνεύμα περί λειτουργίας των θεσμών και προτείνοντας αλλαγές «που θα απομονώνει την κυβέρνηση από τη δικαστική λειτουργία, χωρίς συμμετοχή στην επιλογή δικαστών και με ενίσχυση της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστών».

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορά και επίθεση στον πρωθυπουργό εφ’ όλης της ύλης με τα θέματα της αξιολόγησης, του προσφυγικού, αλλά και τα εθνικά να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα ύστερα και από τη δήλωση του Μάκη Μπαλαούρα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καλώντας τον να πάρει θέση αποδοκιμάζοντας δημόσια τις δηλώσεις του εν λόγω βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της Συγγρού στην εσωκομματική κριτική για το συνέδριο

Την ίδια στιγμή ωστόσο μαίνονται σε χαμηλούς τόνους οι γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ ενόψει του συνεδρίου της. Η Συγγρού απάντησε με ενημερωτικό σημείωμα στην κριτική που γίνεται από μέλη της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ για παραβίαση του καταστατικού και αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου επισημαίνοντας ότι: «Το σώμα του Συνεδρίου μεγαλώνει και δεν μικραίνει. Η αύξηση αυτή προκύπτει από τον αριθμό  συνέδρων που θα εκλεγούν από τα μέλη της Ν.Δ. και όχι από ανθρώπους που θα διοριστούν σύνεδροι ή που θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο εξαιτίας άλλης ιδιότητας. Μέχρι τώρα η εκλογή των συνέδρων γινόταν από τη Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟΣ), ενώ τώρα για πρώτη φορά θα ψηφίσει το σύνολο των μελών της Νέας Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά  ο αριθμός των εκλεγμένων συνέδρων θα είναι ίδιος με τον αριθμό των  ex officio, ενώ έχει γίνει σύμφωνα με το καταστατικό  επανέλεγχος και επικαιροποίηση των ex officio συνέδρων. Η αύξηση του αριθμού των εκλεγμένων  συνέδρων είναι απολύτως σύμφωνη με το καταστατικό της Ν.Δ. και ανταποκρίνεται  σε πληθυσμιακά κριτήρια,  σε μεγέθη συμμετοχής στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής προέδρου και στα εκλογικά ποσοστά της Ν.Δ» ενώ αφήνοντας και αιχμές για τη δημοσιοποίηση των επιστολών κριτικής για την εγκύκλιο της γραμματείας Οργανωτικού τονίζεται ότι «έχει εκδοθεί από τις 19 Φεβρουαρίου».

Εν τω μεταξύ, μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο της ΝΔ θα προηγηθεί το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ  το οποίο θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 15-16 Απριλίου. Με απόφαση του προέδρου της Οργάνωσης πρόεδρος της 23μελούς οργανωτικής επιτροπής ορίστηκε ο Νίκος Λυσιγάκης.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών