Καρβούνης: Στόχος να “κλείσουν” αξιολόγηση και χρέος έως 22 Απριλίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Καρβούνης: Στόχος να “κλείσουν” αξιολόγηση και χρέος έως 22 Απριλίου

16:59 | 1/4/16
karvounhs-stoxos-na-kleisoyn-aksiologhsh-kai-xreos-ews-22-aprilioy

"Εμπροσθοβαρές" χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης - Μιλώντας στον 9,84, σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η περίοδος θα ολοκληρωθεί θετικά για την ελληνική οικονομία

Την αισιοδοξία του εκπροσώπου της Επιτροπής στο κουαρτέτο, Ντεκλάν Κοστέλο, για το κλείσιμο της συμφωνίας μετέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, μιλώντας στην «Τρόικα του Αθήνα 9.84». Πρόσθεσε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για τα κόκκινα δάνεια, για να μην υπάρξει νέο πρόβλημα στο θέμα των τραπεζών».

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη διευθέτηση του χρέους είπε χαρακτηριστικά:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει μια συμφωνία μέχρι το 2018. Καθώς το τρίτο μνημόνιο είναι εμπροσθοβαρές, τα μέτρα θα ληφθούν από τώρα μέχρι και το 2018… Αυτή την εβδομάδα έγινε κάτι σημαντικό. Ήρθε μια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εδώ στην Ελλάδα, η οποία για πρώτη φορά ελέγχει πώς εφαρμόστηκε το μνημόνιο σε μια χώρα μνημονίου, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στην όλη διαχείριση του μνημονίου. Εκεί έγινε μια μεγάλη κουβέντα για το πώς πάει το ελληνικό πρόγραμμα και θα έλεγα ότι τα πράγματα που ελέγχθησαν και ήταν παρών και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Κοστέλλο, ο οποίος διαπραγματεύεται… Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του, διότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο φορέας της πληροφορίας που βρισκόμαστε και που πάμε. Η εικόνα που έδωσε ήταν μετρημένα αισιόδοξη. Είναι δυνατόν τις επόμενες δύο εβδομάδες να κλείσουμε την συμφωνία, να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση και όχι μόνο να πάρουμε τη δόση, αλλά να έχουμε και την συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους.

Μια πολύ σημαντική περίοδος ανοίγεται μπροστά μας και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή η περίοδος θα κλείσει θετικά για την ελληνική οικονομία… Ο στόχος είναι 22 Απριλίου, που είναι η ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, να έχουν κλείσει όλα τα θέματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα, διότι σε σχέση με αυτό, υπάρχει και η διευθέτηση του χρέους. Το χρέος είναι κομμάτι που έπεται της πρώτης αξιολόγησης. Υπάρχει προγραμματισμός ώστε να κλείσει και αυτό το θέμα, να υπάρξει μια συμφωνία, εάν όχι μέχρι τις 22 Απριλίου, αρχές Μαΐου και για το θέμα του χρέους, αφής της στιγμής έχουμε τελειώσει επιτυχώς την πρώτη αξιολόγηση, πράγμα που ελπίζουμε και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πάμε προς τα εκεί».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών