ΝΔ: Επίθεση στον Τσίπρα και άνοιγμα στην κοινωνία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Επίθεση στον Τσίπρα και άνοιγμα στην κοινωνία

10:07 | 5/4/16
nd-epithesh-ston-tsipra-kai-anoigma-sthn-koinwnia

Πυρετώδεις η προετοιμασίες στη Συγγρού ενόψει του 10 τακτικού συνεδρίου στις 22-24 Απρίλη - Τις γραμματείες της ΝΔ θα στελεχώσουν και άτομα εκτός στενού κομματικού πυρήνα - Απαντάμε με μαζική συμμετοχή, δημιουργούμε συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ τονίζει ο Μητσοτάκης

Το αίτημα των εκλογών και η σκλήρυνσης της στάσης της ΝΔ που «επενδύει» στην ανάδειξη των αντιφάσεων της κυβέρνησης ενόψει και της προσπάθειας να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχουν και ένα καθαρά εσωκομματικό στόχο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είναι άλλος από την συσπείρωση την αναδιοργάνωση της ΝΔ με νέο στελεχικό δυναμικό και πέραν των κομματικών γραμμών που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου.

Έτσι την ώρα που η ΝΔ βρίσκεται στα χαρακώματα με το μέγαρο Μαξίμου και ζητάει απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στον απόηχο της διαρροής στα Wikileaks και της κόντρας με το ΔΝΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά να στηρίξει τις κομματικές πρωτοβουλίες που υπηρετούν το σχεδιασμό του για το «άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία».

Κάνοντας λόγο  μάλιστα για δραματική κατάσταση στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας με τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη την ηλεκτρονική πλατφόρμα δράσης «Συμμετέχω στη ΝΔ» τόνισε ότι «σε αυτή την πραγματικότητα εμείς απαντούμε με ευθύνη αλλά και με μαζική συμμετοχή». «Σε μια εποχή μεγάλης ασφυξίας και μιας κυβέρνησης η οποία περιορίζεται σε μια κλειστή παρέα, εμείς ανοίγουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας, σε όλες και όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν σε αυτήν τη δημιουργική προσπάθεια. Αυτό είναι και το νόημα της πρωτοβουλίας μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας ότι η ΝΔ έχει «μια μεγάλη πολιτική ευκαιρία να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μάλιστα ανακοίνωσε τη συμμετοχή με την ιδιότητα του «Θεματικού Συνέδρου» και πολιτών που δεν είναι μέλη της ΝΔ τονίζοντας ότι «μέσα από τη δράση ‘’Συμμετέχω στη Ν.Δ.’’ δεν αναζητούμε βουβά κομματικά ακροατήρια. Αναζητούμε ενεργούς πολίτες που θέλουν να ακουστούν». Στην κατεύθυνση αυτή τις 12 γραμματείες του κόμματος θα τις στελεχώσουν και αρκετοί εκ των 700 ατόμων που είχαν αποστείλει βιογραφικά για να συμμετάσχουν στις ομάδες επεξεργασίες του προγράμματος της ΝΔ.

Αυτή τη στιγμή στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ επικρατεί ουσιαστικά η βεβαιότητα ότι ο σχεδιασμός τους ενόψει του συνεδρίου για την αναδιοργάνωση του κόμματος με βάση τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Την αισιοδοξία αυτή τα επιτελικά στελέχη της Συγγρού αντλούν από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και από τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέων προέδρων και διοικήσεων των Τοπικών Επιτροπών της ΝΔ αλλά και συνέδρων του κόμματος για το 10ο συνέδριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Συγγρού ψήφισαν 126 χιλιάδες μέλη της ΝΔ την Κυριακή για την εκλογή των 2436 αιρετών συνέδρων, ενώ οι διοικήσεις και οι πρόεδροι των 339 Τοπικών Επιτροπών ανανεώθηκαν κατά 65%. Ενδεικτικά οι 49 από τους 75 στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και οι 12 από τους 18 στη Θεσσαλονίκη είναι νεοεκλεγέντες πρόεδροι των ΤΕ, γεγονός που αντανακλά και μια ισχυροποίηση του κ. Μητσοτάκη στους εσωκομματικούς συσχετισμούς.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης εστίασε κυρίως στη συμμετοχή των 126 χιλιάδων μελών της ΝΔ τονίζοντας ότι «η συμμετοχή αυτή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έστειλε το μήνυμα ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει ξεκινήσει και υλοποιείται καθημερινά» αναγνωρίζοντας ωστόσο «μικροπροβλήματα» στην εκλογική διαδικασία για την οποία στελέχη του κόμματος κατήγγειλαν παραβιάσεις του καταστατικού και ελλιπείς εκλογικούς καταλόγους.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών