Παππάς σε ΝΔ: θυμηθείτε το νόμο Ρουσόπουλου για τα κανάλια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παππάς σε ΝΔ: θυμηθείτε το νόμο Ρουσόπουλου για τα κανάλια

20:15 | 15/4/16

Άνοιγμα του υπουργού Επικρατείας στην "καραμανλική" ΝΔ να στηρίξει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες - Υπογράμμισε ότι τα κανάλια στην Ελλάδα δεν τήρησαν τους νόμους της αγοράς 

Κάλεσμα στους βουλευτές της ΝΔ να συμβάλουν στην επιτυχία του διαγωνισμού που τέθηκε από σήμερα σε διαβούλευση, απεύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παραπέμποντας μάλιστα με νόημα στο νόμο Ρουσσόπουλου ο οποίος παραχωρούσε στο υπουργείο την πλήρη αρμοδιότητα για τον καθορισμό του αριθμού των καναλιών.

Στο πλαίσιο μιας συμβολικής αναφοράς στις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση Καραμανλή κατά της διαπλοκής ο κ. Παππάς υπενθύμισε στους «παλιούς» βουλευτές της ΝΔ που είχαν ψηφίσει το νόμο Ρουσόπουλου για τα ΜΜΕ να σκεφτούν καλά τη στάση τους απέναντι στον διαγωνισμό που διενεργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. «Στο νόμο Ρουσόπουλου ο αριθμός αδειών ήταν αντικείμενο υπουργικής απόφασης. Όμως τότε δεν ακούστηκε τίποτα για “ Γεωργαλάδες”» ανέφερε ο κ. Παππάς και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλλει με δημιουργικές ιδέες για την επιτυχία του διαγωνισμού. Ζήτησε μάλιστα από όλη τη Βουλή να «περάσει στην όχθη της δημιουργικής συμβολής» για να μπει για πρώτη φορά τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο. «Κάθε λειτουργική ιδέα θα αξιοποιηθεί» διαβεβαίωσε.

Επιχειρηματολογώντας, μάλιστα, υπέρ του διαγωνισμού ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις του τηλεοπτικού χώρου «δεν λειτούργησαν ποτέ με τους νόμους της αγοράς». «Δρούσαν χωρίς κανόνες και συσσώρευσαν χρέη της τάξης του 1 δις ευρώ» είπε και υπογράμμισε ότι «παραβιάστηκε εξόφθαλμα ο κανόνας της βιωσιμότητας».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, πολύ σημαντική στιγμή την έναρξη της διαβούλευσης της σχετικής προκήρυξης για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που θα διαρκέσει μια εβδομάδα. «Σπάμε το φαύλο κύκλο. Πάμε για βιώσιμα και ποιοτικά σχήματα. Ας δούμε τι συνέβη στο παρελθόν και ας συμβάλλουμε όλοι δημιουργικά» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας. 

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών