Τροπολογία για την αρωγή των προσφύγων “κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων” από την κυβέρνηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τροπολογία για την αρωγή των προσφύγων “κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων” από την κυβέρνηση

17:09 | 8/4/16
tropologia-gia-thn-arwgh-twn-prosfugwn-kata-parekklish-twn-isxyoyswn-diataksewn-apo-thn-kyvernhsh

Κατατέθηκε από την κυβέρνηση τροπολογία για την σύσταση ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, για την αρωγή των προσφύγων "κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων"

Ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αρωγή των προσφύγων, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας:

"Με την προτεινόμενη διάταξη συνιστάται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, ειδικός λογαριασμός για την αρωγή των προσφύγων, στον οποίο δύνανται να κατατίθενται χρηματικά ποσά από φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και από χορηγήσεις των χρηματοδοτικών οργάνων της Ε.Ε. ως ένα επιπλέον μέσο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί το προσφυγικό ζήτημα".

Η τροπολογία κατατέθηκε προς ψήφιση σε νομοσχέδιο για την κύρωση συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ Ελλάδας και Νέας Ζηλανδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Η κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σύσταση του ειδικού λογαριασμού προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Πριν από λίγο καιρό στο «όνομα» της μεταναστευτικής πολιτικής ζητήσατε εξουσιοδότηση από το Κοινοβούλιο για να κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Δόθηκαν με απ’ ευθείας αναθέσεις χρήματα σε εταιρείες που εμφανίστηκαν σ’ ένα βράδυ. Έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες και περιμένουμε απαντήσεις που μέχρι σήμερα δεν δόθηκαν. Σήμερα, ζητάτε να γίνει ένα επιπρόσθετος λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδας για τους πρόσφυγες. Ανθρώπινο και καλοδεχούμενο. Όμως η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού διενεργείται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί δημοσίου λογιστικού, κρατικών προμηθειών, δημοσίων επενδύσεων, ανάθεσης μελέτης, σύναψη συμβάσεων καθώς και άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης. Δηλαδή, στην τσέπη των Υπουργών τα λεφτά και τα κάνουν και τα χειρίζονται όπως θέλουν», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Την ανησυχία του μήπως "τα λεφτά αντί να καταλήξουν στους πρόσφυγες, θα πάνε σε άλλες τσέπες" εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών