Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε να μας στηρίξουν ποτέ οι νταβατζήδες των ΜΜΕ (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε να μας στηρίξουν ποτέ οι νταβατζήδες των ΜΜΕ (video)

19:29 | 15/4/16
tsipras-den-tha-afhsoyme-na-mas-sthriksoyn-pote-oi-ntavatzhdes-twn-mme

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον τραπεζικό δανεισμό κομμάτων, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός - Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συντάσσεται με τις θέσεις του ΔΝΤ

Σκληρή επίθεση στη διαπλοκή και όσους την υπερασπίζονται εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση της πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια προς ΜΜΕ και κόμματα διαβεβαιώνοντας ότι τη σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να τη στηρίξουν ποτέ οι «νταβατζήδες».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για διαπλοκή που ψυχορραγεί και ξεκαθάρισε ότι οι επιθέσεις των «νταβατζήδων» αποτελούν «παράσημο» για την κυβέρνηση. «Νόμιζαν ορισμένοι ότι η συνεχής διαστρέβλωση θα λειτουργήσει αρνητικά. Τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο ήταν τα παράσημά μας» είπε και τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ: «θα χάσουμε στην κοινωνία αν μας στηρίξουν αυτοί που προστατεύετε εσείς». «Ποτέ δεν θα μας στηρίξουν οι νταβατζήδες όπως τους είπε κάποιος» δήλωσε παραπέμποντας στη σχετική αναφορά του Κώστα Καραμανλή.



Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις άδειες των καναλιών και επιτέθηκε στη διαπλοκή που όπως είπε «βγάζει τις τελευταίες άναρθρες κραυγές της. «Είναι πλέον αργά γι’ αυτούς» ανέφερε ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας ότι θα  αναγκαστούν όλοι να πληρώσουν τα χρέη τους. Επικαλέστηκε, μάλιστα, στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που αναφέρουν ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 το συνολικό ύψος δανεισμού των ΜΜΕ ανερχόταν «στο εξωφρενικό ποσό 935 εκ. ευρώ».

Ο πρωθυπουργός άσκησε ταυτόχρονα σκληρή κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τον «προκλητικό» δανεισμό τους από τις τράπεζες και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Μόνο το 2013 η ΝΔ έλαβε νέο δάνειο 14,6 εκ. ευρώ και καταστρατηγήθηκε, έτσι κάθε κανόνας και απαγόρευση» είπε.

Ο πρωθυπουργός, προανήγγειλε νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων και τόνισε ότι το σύστημα ελέγχου για δάνεια ρύθμιση και διαγραφή τους, θα λειτουργεί δημοσίως και με διαφάνεια.

"Σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και παρεμβάσεις σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις θα φροντίσουμε να καταργηθούν, συμπεριλαμβανομένων και την ασυλία τραπεζικών στελεχών", είπε χαρακτηριστικά.
Ταύτιση Μητσοτάκη με τις θέσεις του ΔΝΤ

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε  τον κ. Μητσοτάκη ότι με όσα δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post ουσιαστικά απέδειξε ότι συντάσσεται με το ΔΝΤ. «Θα υπερασπιστείτε ποτέ κύριε Μητσοτάκη τα συμφέροντα και τη θέση της χώρας ή θα υπερασπίζεστε διαρκώς τις θέσεις τρίτων;» τόνισε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του καταλόγισε ότι έσπευσε να πάρει τη θέση του ΔΝΤ για περισσότερα μέτρα αλλά και να χαρακτηρίσει μονομερή ενέργεια την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για ασφαλιστικό – φορολογικό. Καταλόγισε μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη ότι στην εφημερίδα Washington Post δήλωσε ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις απόψεις του ΔΝΤ στα θέματα αγοράς εργασίας και των διαρθρωτικών αλλαγών.



«Ταυτίζεστε δηλαδή με τις ομαδικές απολύσεις, το λοκ άουτ και τον συνδικαλιστικό νόμο» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ και του καταλόγισε ότι συντάσσεται με την προσπάθεια να εγκλωβιστεί η  χώρα στη μέγγενη της πιστωτικής ασφυξίας. «Υπερασπίζεστε τους πλούσιους κ. Μητσοτάκη. Η άποψή σας για το ασφαλιστικό είναι νέες περικοπές στις συντάξεις και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που σημαίνει πλήρης κατάργηση των επικουρικών συντάξεων» σημείωσε.

Παράλληλα, κάλεσε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που τίθενται για την εμπλοκή στελεχών της κυβέρνησης Σαμαρά σε θέματα κάλυψης της φοροδιαφυγής. «Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου και την κυβέρνηση Σαμαρά όταν μάλιστα αποδεικνύεται για ποιο λόγο έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ. Στηλίτευσε, μάλιστα, την «τακτική των μηνύσεων» που ακολουθεί η ΝΔ κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. «Αντί για απαντήσεις έχετε εισαγάγει την τακτική του στρίβειν δια των μηνύσεων και των αγωγών» είπε και ζήτησε εξηγήσεις για τα «συγγενικά πρόσωπα» του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ. «Δεν δίνετε εξηγήσεις, δεν λέτε τίποτα για την ταμπακιέρα. Ξέρετε πως το λέει αυτό ο λαός; “φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αισιοδοξία για την αξιολόγηση

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ξεκαθαρίζοντας ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς να ληφθούν περισσότερα μέτρα από τα συμφωνηθέντα. «Η χώρα δεν είναι μόνη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «θα δούμε φως στο βάθος του τούνελ».


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών