ΝΔ: Επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης εξ αριστερών και εξ δεξιών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης εξ αριστερών και εξ δεξιών

10:11 | 24/5/16
nd-epixeirhsh-apodomhshs-ths-kyvernhshs-eks-aristerwn-kai-eks-deksiwn

Στροφή στην καθημερινότητα, αντιμετώπιση του «ακήρυχτου ταξικού πολέμου», αποδόμηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της κυβερνητικής συνοχής - Διαμόρφωση της κυβερνητικής ομάδας στις προτεραιότητες του Μητσοτάκη

Με ένα ημι-μαραθώνιο παρομοιάζουν πλέον οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, το δρόμο που έχει να διανύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να προετοιμαστεί σε πρόσωπα και πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας την οποία θέτουν ως στόχο για το 2017.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση στη Συγγρού αναμένεται να κινηθούν σε δύο βασικούς άξονες που θα υπηρετούν αυτό το σκοπό. Ο ένας άξονας θα αφορά στα θέματα της καθημερινότητας και των συνεπειών των μέτρων στη ζωή των πολιτών και ο δεύτερος άξονας θα αφορά στην αποδόμηση της κυβέρνησης και από τα δεξιά της θέτοντας στο στόχαστρο τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο.

Ήδη την επόμενη της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να αναδείξει τα ζητήματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής και να σηματοδοτήσει το ενδιαφέρον της ΝΔ για τη μεσαία τάξη και τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Χαρακτήρισε μάλιστα και «ακήρυχτο ταξικό πόλεμο» σε βάρος αυτών των κοινωνικών δυνάμεων τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα η ΝΔ φαίνεται να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην αποδόμηση των ΑΝΕΛ και αυτό για δύο λόγους που αφορούν τόσο στην προσπάθεια της ΝΔ να πλήξει την συνοχή της κυβέρνησης όσο και την διεκδίκηση κοινωνικών ομάδων όπως οι ένστολοι τους οποίους ο Πάνος Καμμένος αντιμετωπίζει ως προνομιακό του χώρο.

Στο πλαίσιο των παραπάνω στοχεύσεων Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κουμουτσάκος με ερώτησή τους στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τον καλούν να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς ο υπουργός Άμυνας με τις ως τα σήμερα τοποθετήσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι είναι αντίθετος με την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό της όρου Μακεδονία.

Οι ΑΝΕΛ ουσιαστικά βρίσκονται στο στόχαστρο και του Δημήτρη Κυριαζίδη ο οποίος ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για εξαπάτηση και εμπαιγμό των ένστολων με αφορμή την υπόσχεση για εξεύρεση ισοδύναμων ώστε να αποφευχθεί το πάγωμα στα ειδικά μισθολόγια.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών