Ερώτηση 48 βουλευτών της ΝΔ για τη στήριξη επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ερώτηση 48 βουλευτών της ΝΔ για τη στήριξη επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων

18:48 | 7/6/16

Μέχρι σήμερα, δινόταν η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων περιοχών με λιγότερους από 2.000 κατοίκους να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, αντί για τον ΟΑΕΕ

Το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, φέρνουν στη Βουλή 48 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι συνήθως εκείνα τα καφενεία στις πλατείες των χωριών, που συνήθως είναι και παντοπωλεία και φούρνοι και ταχυδρομικά πρακτορεία. Και το χειμώνα είναι ουσιαστικά η μόνη παρέα των συμπολιτών μας στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές» έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο facebook ο κ. Δήμας, σημειώνοντας πως η  Κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να στηρίξει τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών, αλλά να προσφέρει και κίνητρα προκειμένου να μην ερημώσει περαιτέρω η ελληνική ύπαιθρος.

Στο κείμενο της ερώτησης μάλιστα, καλούνται οι δύο Υπουργοί να αναφέρουν το δημοσιονομικό όφελος που επέβαλλε τη μη ιδιαίτερη αντιμετώπιση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών από τις ρυθμίσεις του πρόσφατου ασφαλιστικού νομοσχεδίου καθώς και για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων αυτών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα δίνονταν η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων περιοχών με λιγότερους από 2.000 κατοίκους να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί για τον ΟΑΕΕ, κάτι που με την ενοποίηση των ταμείων, όπως αυτή προβλέπεται στο νέο νόμο, εξαλείφεται.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών