ΝΔ: Επιχείρηση αλλαγής πολιτικής ατζέντας με το προσφυγικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Επιχείρηση αλλαγής πολιτικής ατζέντας με το προσφυγικό

08:44 | 2/6/16
nd-epixeirhsh-allaghs-politikhs-atzentas-me-to-prosfygiko

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Μητσοτάκης παρουσιάζει τους βασικούς άξονες των θέσεων της ΝΔ

Να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να φέρει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στα θέματα της διαχείρισης της καθημερινότητας θέλει η ΝΔ, για να αντιπαρέλθει είτε τα «επικοινωνιακά τερτίπια» του Μαξίμου, είτε το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα ύστερα από το κλείσιμο της αξιολόγησης.  Σ’ αυτό το πλαίσιο το προσφυγικό αναδεικνύεται σε ένα από τα θέματα που ιεραρχούνται ψηλά στις προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες των θέσεων της ΝΔ για το προσφυγικό μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο. Ήδη από χτες ο πρόεδρος της ΝΔ με επίσκεψή του στο Ελληνικό ζήτησε την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού χαρακτηρίζοντάς τον «νέα Ειδομένη».

Το θέμα του προσφυγικού άλλωστε είχε απασχολήσει και την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Άγκελα Μέρκελ. Σε δύο κατευθύνσεις κινείται η επεξεργασία των θέσεων της ΝΔ τις οποίες θα παρουσιάσει αναλυτικά ο αρμόδιος συντονιστής Βασίλης Κικίλιας την Παρασκευή. Από τη μια η ΝΔ επιμένει στην εφαρμογή πάση θυσία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας προκειμένου να διατηρηθεί η εξομάλυνση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και από την άλλη η ΝΔ αξιώνει από την κυβέρνηση ένα επιχειρησιακό σχέδιο από την κυβέρνηση που να διαπνέεται από τη αναλογική γεωγραφική κατανομή του προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Το καθαρά πολιτικό και παραταξιακό διακύβευμα γύρω από αυτές τις πρωτοβουλίες της ΝΔ έγκειται στο ότι θέλει να θωρακιστεί από τα δεξιά της, καθώς η κινητικότητα και η δημιουργία νέων φορέων –ασχέτως της δυναμικής τους- είναι υπαρκτή. Παράλληλα σηκώνοντας το θέμα αυτό γίνεται και μια προσπάθεια συνέχισης της πολιτικής πίεσης προς τους δεξιούς ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα όμως η ΝΔ ανοίγει το ζήτημα γιατί απευθύνεται στον «κεντρώο νοικοκύρη» και αυτός είναι ο λόγος που στη ρητορική της ΝΔ έχουν αποφευχθεί ακραίες ρητορικές ανάλογες με αυτές που είχε στο πρόσφατο παρελθόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια το συνέδριο της ΚΕΔΕ όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης θα είναι μια αφορμή για να ξαναβρεθεί σε ένα ακόμα φόρουμ με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς θα είναι οι μόνοι δύο πολιτικοί αρχηγοί ως εκπρόσωποι κομμάτων, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που θα εκπροσωπηθούν σε πιο χαμηλό στελεχικό επίπεδο.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών