Μητσοτάκης: Προτάσεις για το μέλλον στον Ντράγκι, κριτική στον Τσίπρα για το παρελθόν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Προτάσεις για το μέλλον στον Ντράγκι, κριτική στον Τσίπρα για το παρελθόν

09:25 | 6/7/16
mhtsotakhs-protaseis-gia-to-mellon-ston-ntragki-kritikh-ston-tsipra-gia-to-parelthon

Τα μελλοντικά κυβερνητικά του σχέδια παρουσιάζει στο εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την αναξιοπιστία της κυβέρνησης κατά το παρελθόν καυτηριάζει η ΝΔ στο εσωτερικό

Στην ανάδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης εστιάζει την αντιπαράθεσή της με το Μαξίμου στο εσωτερικό η ΝΔ και ταυτόχρονα χτίζει γέφυρες επικοινωνίας με το εξωτερικό προβάλλοντας το σχέδιό της για την έξοδο από την κρίση.

Σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανγκφούρτη σε συνέχεια των επαφών του με διεθνείς επενδυτικούς ομίλους στο Λονδίνο. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει στον κ. Ντράγκι την πρόταση της ΝΔ για επανεξέταση των στόχων του μνημονίου εμμένοντας στην ανάγκη χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 2% και στην αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής για να επιτευχθούν αναπτυξιακοί ρυθμοί του 4% με τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Την ώρα πάντως που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομιλεί στο εξωτερικό για το σχέδιό του για το μέλλον της χώρας, στο εσωτερικό μέτωπο η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για το παρελθόν σε μία προσπάθεια να καταδείξει τις αντιφάσεις και την αναξιοπιστία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μάλιστα τα όσα αναφέρει ο κ. Γκάλμπρεϊθ στο βιβλίο του για σχέδιο Χ του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα η ΝΔ τα αξιοποίησε για να περάσει στην αντεπίθεση και να προβάλει εκ νέου το αίτημά της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κόστος της διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δε, έδωσε εντολή στον Νίκο Δένδια να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Νίκο Βούτση ζητώντας του να έρθει προς συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής το από τις 30 Μαρτίου αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην πραγματικότητα η ΝΔ επιχειρεί να στηρίξει, μέσω της καταγγελίας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης κατά το πρόσφατο παρελθόν, τη ρητορική της για την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα και να τεκμηριώσει την άποψη που προβάλλει ότι μόνο η ΝΔ διαθέτει την αξιοπιστία να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών