Βουλή: Από καταγγέλλουσα καταγγελλόμενη η Γ. Τσατάνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βουλή: Από καταγγέλλουσα καταγγελλόμενη η Γ. Τσατάνη

17:41 | 6/7/16
voylh-apo-kataggelloysa-kataggellomenh-h-g-tsatanh

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε να διαβιβαστεί στη Βουλή η πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως Εφετών - Της ασκήθηκε κριτική για παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών - Στήριξη στην Γ. Τσατάνη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΈΚ

Σε θέση καταγγελλόμενης βρέθηκε αίφνης η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία κλήθηκε στη Βουλή για να αποδείξει τον ισχυρισμό της ότι δεχόταν πιέσεις από τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο αλλά τελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με το φάσμα της συσχέτισης της υπόθεσης με την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον της.

Η ανατροπή στην υπόθεση προκλήθηκε κατά τη σημερινή επανάληψη της διαδικασίας ακρόασης της κυρίας Τσατάνη όταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Κόκκαλης πρότεινε να ζητηθεί από τον Άρειο Πάγο να έρθει στη Βουλή αντίγραφο της πειθαρχικής δίωξης που έχει ασκηθεί κατά της εισαγγελέως. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων) τάχθηκαν κατά του αιτήματος επικαλούμενα τη μυστικότητα του περιεχομένου του φακέλου αλλά τελικά η πρόταση έγινε δεκτή με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Επίσης αποφασίστηκε, ομόφωνα αυτή τη φορά, να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση η κυρία Τσατάνη με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η κυρία Τσατάνη δέχθηκε, όμως, κριτική και από την κυρία Χριστοδουλοπούλου για την επιλογή της να ζητήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του. Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καταλόγισε στην κυρία Τσατάνη ότι με την ενέργειά της παραβίασε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η εισαγγελέας παραδέχθηκε ότι η ίδια ζήτησε τη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή είχε πληροφορηθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός διαφωνούσε με τους χειρισμούς της και ότι είχε προβεί σε αρνητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών