Νίκος Φίλης: «Ο λαός θα καλείται να λέει τη γνώμη του όποτε είναι αναγκαίο» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νίκος Φίλης: «Ο λαός θα καλείται να λέει τη γνώμη του όποτε είναι αναγκαίο»

18:55 | 6/7/16
o-laos-tha-kaleitai-na-leei-th-gnwmh-toy-opote-einai-anagkaio-dhlwnei-o-filhs

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επέτειο του δημοψηφίσματος - Τo Ποτάμι συντάχθηκε με τη ΝΔ για εξεταστική για τα capital controls

Μια γεύση από τις σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις του περασμένου καλοκαιριού ξαναπήρε σήμερα η Βουλή με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος με τον Παιδείας Νίκο Φίλη να υπερασπίζεται την προσφυγή στο λαό και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να μιλούν για καταστροφική επιλογή.

«Έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, είμαστε υπερήφανοι ως κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις που ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης» είπε ο Νίκος Φίλης και επισήμανε ότι «το ΟΧΙ παραμένει με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να λέει τη γνώμη του όποτε είναι αναγκαίο».

«Ο λαός θα καλείται να είναι η τελευταία καταφυγή της Δημοκρατίας. Είτε μας αρέσει το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος είτε όχι, επαναλαμβάνω ότι θα είναι η τελευταία καταφυγή της Δημοκρατίας» πρόσθεσε και επισήμανε ότι τα αδιέξοδα «είναι πολύ μεγαλύτερα και πολύ πιο επικίνδυνα αν τεχνοκρατικές ελίτ και κυβερνητικές αδιαφανείς μερικές φορές λειτουργίες στον χώρο της Ευρώπης επιχειρούν να υποκαταστήσουν τη λαϊκή θέληση».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «μεγάλη απάτη». Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο αίτημα της ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την επιβολή των capital controls. «Το ζήτημα θα ανοίξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Με τις θέσεις της ΝΔ συντάχθηκε το Ποτάμι μέσω του βουλευτή Γιώργου Αμυρά. «Εμείς στο Ποτάμι θα πούμε ‘Ναι’ στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» προανήγγειλε ο κ. Αμυράς με δηλώσεις του στο Περιστύλιο της Βουλής.

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα άσκησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης χαρακτηρίζοντάς το «τραγικό λάθος». «Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση για το ποιοι θεωρούν ότι το δημοψήφισμα ήταν σωστή επιλογή. Το 63% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι ήταν ένα τραγικό λάθος» είπε και πρόσθεσε: «αδυνατούμε, λοιπόν, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη να αντιληφθούμε τους πανηγυρισμούς του κυρίου Πρωθυπουργού από το Πεκίνο, ο οποίος θριαμβολογεί επί της ιστορικής ήττας της Ελλάδας, επί της ιστορικής ήττας της αλήθειας απέναντι στον ελληνικό λαό και μάλιστα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα πράγματα κάνοντας το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών