Στην ατζέντα Λιού - Τσακαλώτου - Τσίπρα το πρόγραμμα και η ελάφρυνση του χρέους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην ατζέντα Λιού - Τσακαλώτου - Τσίπρα το πρόγραμμα και η ελάφρυνση του χρέους

12:30 | 21/7/16

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του του Τζακ Λιου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην οποία αναμένεται να συζητηθούν τόσο η πορεία του ελληνικού προγράμματος όσο και το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Στις 14:00 ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση, αλλά και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την ελπίδα του ότι «η πρόσφατη αναταραχή στην περιοχή θα αλλάξει το κλίμα στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους», καθώς «απλά από μόνο του είναι το σωστό». Συμπλήρωσε δε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που «η Ελλάδα είναι σε θέση γεωπολιτικής σημασίας και είναι καλή στιγμή να ενισχυθεί το δημοσιονομικό μέλλον της».

«Πρέπει να διορθωθούν τα θεμέλια για να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα», είπε και εκτίμησε ότι τα δύο «στρατόπεδα» των δανειστών έχουν συμφωνήσει πλέον, τουλάχιστον επί της αρχής, σε μία αναδιάρθρωση που δεν θα μειώσει το ποσόν που θα αποπληρωθεί στους δανειστές.

Το χρέος όμως, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών υποχρεώσεων από την Αθήνα. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι ο Τζακ Λιου «θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά πρόοδο αυτό το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορέσουν να αρχίσουν να συζητούν το φθινόπωρο με το ΔΝΤ για το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης του χρέους».

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών