Η καθημερινότητα στην ατζέντα του Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η καθημερινότητα στην ατζέντα του Τσίπρα

10:36 | 26/8/16
h-kathhmerinothta-sthn-atzenta-toy-tsipra

Ποιές είναι οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού ενόψει της ΔΕΘ, αλλά και της ¨πρόβας τζενεράλε¨ για την β΄ αξιολόγηση με το Euroworking Group της Δευτέρας

Επιστροφή στην καθημερινότητα από σήμερα για τον Αλέξη Τσίπρα που μετά την παρένθεση του Παρισιού αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές τόσο με τους στενούς του συνεργάτες όσο και με τους υπουργούς της κυβέρνησης επικεντρώνοντας στο πεδίο της οικονομίας.

Τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα έχει επισκιάσει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών με το Μαξίμου να γνωρίζει καλά πως οι δηλώσεις στελεχών όπως του Πάνου Καμμένου και του Γιώργου Δημαρά δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού. Για αυτό το λόγο, άλλωστε επελέγη να μην γίνει κανένα επίσημο σχόλιο από την Ηρώδου Αττικού χθες. Αντιθετώς υπάρχουν στελέχη που βλέπουν πως τέτοιου είδους τοποθετήσεις δίνουν "πάτημα" σε όλους όσοι έχουν σπεύσει να αμφισβητήσουν την διαδικασία από την πρώτη στιγμή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο "ψάχνουν" για ευχάριστες ειδήσεις, αλλά τόσο η συζήτηση που έχει ανοίξει για τα ειδικά μισθολόγια όσο και η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ σε λίγες ημέρες δεν βοηθούν το κλίμα.

Οι κλειστές συσκέψεις αναμένεται να συνεχιστούν με δεδομένο ότι την Δευτέρα στο Παρίσι το οικονομικό επιτελείο θα βρεθεί μπροστά στο πρώτο "crash test" με την διεξαγωγή του Euroworking Group. Εκεί θα "μετρηθούν" οι προθέσεις των δανειστών για μια σειρά από ζητήματα, όπως η υποδόση των 2,8 δις., τα εργασιακά, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα πλεονάσματα, αλλά ενδεχομένως και το θέμα του χρέους.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, επειδή ακριβώς είναι εμπροσθοβαρές, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χειρότερό του σημείο για αυτό το λόγο, όμως στο Μαξίμου πιστεύουν ότι υπάρχει "φως στη άκρη του τούνελ" μέσα στο επόμενο διάστημα. Εξακολουθούν να υποστηρίζουν, άλλωστε πως η β΄ αξιολόγηση δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ όσο η πρώτη με τους Ευρωπαίους να μην θέλουν να κρατήσουν σε εκκρεμότητα το ζήτημα της Ελλάδας. Η Γαλλία και η Γερμανία μπαίνουν σε εκλογές, το προσφυγικό πιέζει, ενώ και το brexit αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή.

Στην προσπάθεια ανάδειξης της θετικής ατζέντας που επιθυμεί η κυβέρνηση θα δοθεί βάρος στον τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης, όπου θα αποτελέσει και ένα ειδικό κομμάτι της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα αναμένεται και η συλλογή των σημειωμάτων από τα υπουργεία με απολογιστικό και προγραμματικό χαρακτήρα έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με οργανώσεις και φορείς προκειμένου το Μαξίμου να έχει άμεση ενημέρωση και εικόνα για τις ανάγκες και τα αιτήματα της αγοράς και να διαμορφωθεί η τελική ατζέντα των θεμάτων για την Θεσσαλονίκη.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών