Γεωργιάδης: Ο Φίλης έχει κόμπλεξ για την εκκλησία (βιντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γεωργιάδης: Ο Φίλης έχει κόμπλεξ για την εκκλησία (βιντεο)

17:40 | 22/9/16
gewrgiadhs-o-filhs-exei-kompleks-gia-thn-ekklhsia
Με αφορμή την τοποθέτησή του στην ερώτηση που είχε υποβάλλει προς τον Υπουργό Παιδείας για τα Αρχαία Ελληνικά, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε στο Νίκο Φίλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του για την εκκλησία

"Αισθάνομαι ντροπή ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος να βγαίνει σε μια εκπομπή και να πετάει λάσπη από το κόμπλεξ που έχει βαθιά μέσα του για την Εκκλησία! Και μίλησε για τη χούντα, ενώ είναι γνωστό ότι όταν έπεσε η χούντα, η Εκκλησία άλλαξε σχεδόν το σύνολο της Ιεράς Συνόδου για όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν διοριστεί επί χούντας" είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του σήμερα στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης,  με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία.

Την έκρηξη του κ.Γεωργιάδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra με τις οποίες ο κ.Φίλης επέρριψε ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας. Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Φίλης διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή», προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

"Τα πανεπιστήμια έκαναν το ίδιο, κύριε Πελεγρίνη; Αυτοί που διορίστηκαν επί χούντας έφυγαν από τα πανεπιστήμια; Θέλετε να σας πω ένα όνομα στα κυβερνητικά σας έδρανα –που κάθεστε μαζί- που διορίστηκε το 1972, τη χρονιά που γεννήθηκα εγώ; Είναι η κ. Φωτίου. Το 1972 διορίστηκε στο πανεπιστήμιο. Δηλαδή, τι θα πούμε τώρα; Ότι επειδή η κ. Φωτίου διορίστηκε στο πανεπιστήμιο το 1972, ήταν με τη χούντα; Αυτό λέει ο κ. Φίλης;" συνέχισε ο κ.Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υφυπουργό κ.Πελεγρίνη που βρέθηκε στα υπουργικά έδρανα για να του απαντήσει.

Για τα Αρχαία Ελληνικά ο κ.Γεωργιάδης τόνισε:

«Ενώ η ελληνική Πολιτεία τη δεκαετία του 80’ έκανε μια επιλογή και έβγαλε τα αρχαία ελληνικά από τα σχολεία, ήρθε μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια και είπε ότι κάναμε λάθος. Το γλωσσικό επίπεδο των Ελλήνων έπεσε από την απομάκρυνση των αρχαίων ελληνικών από τα σχολεία και επανέφερε τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και στο Γυμνάσιο. Το έκανε η ελληνική Πολιτεία με τη σύμφωνη γνώμη τότε και των δύο μεγάλων κομμάτων. Και έρχεται τώρα ο κ. Φίλης και μας πηγαίνει ξανά πίσω. Κάνει ξανά το ίδιο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι όταν μειώνετε τις ώρες διδασκαλίας, αλλά και καταργείτε τη γραπτή εξέταση σε αυτό το μάθημα, στην ουσία είναι σαν να λέτε στον μαθητή στο σχολείο “μην δίνεις μεγάλη σημασία σε αυτό το μάθημα”, “δεν θα παίξει ρόλο αυτό το μάθημα για την εξέλιξή σου”».

Δείτε την ερώτηση του κ.Γεωργιάδη και την απάντηση του υφυπουργού:


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών