Κουμουτσάκος για Ωραιόκαστρο και Ντογιάκο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κουμουτσάκος για Ωραιόκαστρο και Ντογιάκο

13:55 | 15/9/16
koymoytsakos-gia-wraiokastro-kai-ntogiako

Καταδίκη με αστερίσκους από ΝΔ - Καταδικάζει τη βία και τα λεχθέντα του δημάρχου, αλλά κατανοεί τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Κυβερνητικό μαγείρεμα η αποπομπή Ντογιάκου

Μετά τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στο
Ωραιόκαστρο, ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε μισό βήμα πιο πέρα από τη χθεσινή ανακοίνωση του συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια, καταδικάζοντας γενικώς τη βία, αλλά εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση και κατά της κυβέρνησης για αδυναμία να συνομιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες.

«Η καταδίκη των λεχθέντων (σ.σ. του δημάρχου Ωραιόκαστρου, στον οποίο πάντως ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά) γίνεται με απόλυτο τρόπο από το πιο επίσημο βήμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπενθυμίζοντας την πάγια θέση της ΝΔ ότι «καταδικάζει τη βία απ' όπου και αν προέρχεται».

Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε πως σε σύνθετα κοινωνικά ζητήματα «πρέπει κανείς να βλέπει και το δέντρο και το δάσος» και έκανε λόγο πρόκληση  που αφορά στην ομαλή ένταξη στην κοινωνία ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών. «Μπορεί η απάντηση να δοθεί ερήμην των τοπικών κοινωνιών; Μπορεί η κυβέρνηση να το διαχειριστεί χωρίς εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε στο σχολείο. «Ο,τιδήποτε άλλο δημιουργεί άλλης μορφής προβλήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και σημείωσε πως πρέπει επίσης να μην έχουν κανένα πρόβλημα υγείας, ενώ έκανε λόγο και για ανάγκη πειθούς των τοπικών κοινωνιών, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «οποιαδήποτε κηρύγματα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι μακριά από τη ΝΔ».

Κυβερνητικό μαγείρεμα η αποπομπή Ντογιάκου

Ο Γιώργος Κουμουτσακος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση σε ότι αφορά στις εξελίξεις στη δικαιοσύνη καθώς όπως είπε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης προστίθεται και η υπόθεση Ντογιάκου. Αναφορικά με την προσωρινή του αργία και την έκπτωση από το αξίωμά του και σε συνδυασμό με την αδυναμία υποψηφιότητας του κ. Ντογιάκου για τις αρχαιρεσίες για τη θέση του Εισαγγελέα Εφετών ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών τίθεται εκτός μάχης μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη. Δεν κρύβεται. Είναι πρωτοφανές μαγείρεμα που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης».

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών