Λαγκάρντ: Χαμηλή η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αλλά δεν επιδεινώνεται | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Λαγκάρντ: Χαμηλή η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αλλά δεν επιδεινώνεται

22:19 | 28/9/16
lagkarnt-xamhlh-h-anaptyh-sthn-eyrwzwnh-alla-den-epideinwnetai

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη είναι κάτω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο, αλλά η εικόνα δεν φαίνεται να επιδεινώνεται

Η Κριστίν Λαγκάρντ, ενόψει της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της
Παγκόσμιας Τράπεζας, υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη για την οικονομία των ΗΠΑ θα αναθεωρηθεί και πάλι προς τα κάτω, λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης που σημειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το ΔΝΤ είχε κατεβάσει τον Ιούλιο στο 2,2% από 2,4% την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Οι νέες προβλέψεις του Ταμείου θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με τη νέα έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι Κίνα και Ινδία θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σχετικά καλύτερα, αναπτυσσόμενες με ρυθμό περίπου 6% και πάνω από 7%, αντίστοιχα, ενώ οι πληγείσες από την ύφεση Βραζιλία και Ρωσία αρχίζουν να δείχνουν κάποια σημάδια βελτίωσης. Σε ό,τι αφορά την Ιαπωνία, παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με την Ευρωζώνη, με την ανάπτυξη να είναι κάτω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο.

«Αθροίζοντας τα καλά και τα κακά, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ότι η παγκόσμια ανάπτυξη είναι πολύ χαμηλή για πολύ μεγάλο διάστημα, ωφελώντας πολύ λίγους», τόνισε.

Η Λαγκάρντ προειδοποίησε για τους κινδύνους μίας αύξησης των εμποδίων στο εμπόριο, αποκαλώντας τη «μια ξεκάθαρη περίπτωση κακής πρακτικής» που θα στερήσει οικονομικές ευκαιρίες από πολλούς εργαζόμενους, θα πλήξει τις παγκόσμιες αλυσίδες προσφοράς και θα αυξήσει το κόστος πολλών βασικών αγαθών.

«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει αντίθετα να επιδιώκουν περισσότερες και καλύτερες πολιτικές επανεκπαίδευσης των εργαζομένων που έχουν μείνει άνεργοι από το εμπόριο και την αυτοματοποίηση, να επενδύσουν περισσότερο στην εκπαίδευση και τις υποδομές και να επιδιώξουν μεταρρυθμίσεις ενίσχυσης της αποδοτικότητας για να βοηθήσουν την ενίσχυση της ανάπτυξης στις οικονομίες τους», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών