Πάτρα: Την παραχώρηση του πρώην Πειραματικού σχολείου, στο δήμο, ζητά ο Θ. Παπαθεοδώρου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Την παραχώρηση του πρώην Πειραματικού σχολείου, στο δήμο, ζητά ο Θ. Παπαθεοδώρου

13:58 | 16/9/16
patra-thn-paraxwrhsh-tou-prwhn-peiramatikou-sxoleiou-sto-dhmo-zhta-o-th-papatheodwrou
Η ένταξη του πρώην σχολικού κτιρίου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών στο υπό σύσταση Υπερταμείο Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ αποτελεί μία παράλογη όσο και απαράδεκτη από κάθε άποψη (οικονομική και κοινωνική) πράξη.

Το εν λόγω κτίριο στο οποίο λειτούργησε το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών από το 1972 μέχρι το 1988 και διατέθηκε για χρόνια για τις ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ολίγων εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο του οικιστικού ιστού της Πάτρας.

Το τελευταίο διάστημα είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες παραχώρησής του στο Δήμο Πατρέων για τις ανάγκες στέγασης παιδικού σταθμού, διαδικασίες οι οποίες διεκόπησαν με την απόφασή σας για ένταξη στο Υπερταμείο Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ.

Η οποιαδήποτε αξιοποίηση του πρώην σχολικού κτιρίου μέσω αυτής της ένταξης θα ήταν προφανώς απρόσφορη και θα κατέληγε σε αδικαιολόγητη χρόνια δέσμευσή του στερώντας από τις οικογένειες του κέντρου της Πάτρας τη δυνατότητα στέγασης ενός παιδικού σταθμού που έχει ανάγκη ο Δήμος.
Το κτίριο αυτό στέγασε ένα από τα εμβληματικά σχολεία της Πάτρας, ας παραμείνει μία στέγη υποδοχής για τις ανάγκες των παιδιών του κέντρου της πόλης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τί προτίθεστε να κάνετε άμεσα για την απένταξη του πρώην σχολικού κτιρίου από τα ακίνητα που θα περιέλθουν στην κυριότητα του νέου ταμείου και την οριστική παραχώρησή του στο Δήμο Πατρέων;

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών