Αμβρόσιος: Με νομιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αμβρόσιος: Με νομιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος

22:20 | 4/11/16
ambrosios-me-nomimopoihse-o-arxiepiskopos

Απόλυτα ικανοποιημένος από την τηλεοπτική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Απόλυτα ικανοποιημένος από την τηλεοπτική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στην οποία -μεταξύ άλλων- μίλησε με αυστηρότητα για τον υπουργό Παιδείας, εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που πρώτος -ανήμερα της Μ. Παρασκευής- είχε επιτεθεί στο κυβερνητικό στέλεχος με αφοριστικές εκφράσεις, «αν τολμήσει και υπογράψει την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία».

Παρ' ότι κλινήρης τις τελευταίες ημέρες, ο ιεράρχης ζήτησε να δει πολλά από τα αποσπάσματα των δηλώσεων του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, μένοντας «άφωνος» από αυτά που είπε αλλά και τη γλώσσα που χρησιμοποίησε.

«ΣΚΛΗΡΟΣ»

Ο Δεσπότης, αμέσως μόλις παρακολούθησε τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου, που -μεταξύ άλλων- αποκάλεσε τον Ν. Φίλη «προβληματικό άνθρωπο και ασυνεπή στις σχέσεις του και στα λόγια του», σχολίασε σε συνεργάτες του Επισκοπείου: «Απορώ με τη σκληρότητα των λόγων του Μακαριωτάτου, αλλά μπράβο του.Τώρα θα κλείσουν τα στόματα πολλών, οι οποίοι τον κατέκριναν για σιωπή».

Μάλιστα, έμεινε στη φράση του Ιερώνυμου, ότι ο υπουργός «άλλα λέει το βράδυ κι άλλα το πρωί», με την οποία υπονόησε ότι ψεύδεται, για να ταυτίσει το αρχιερατικό λόγο, με τις προ καιρού δικές του δημόσιες αναφορές, που αφορούσαν στη στάση και τακτική του πολιτικού παράγοντα.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Ο ποιμενάρχης Αμβρόσιος δείχνει να αισθάνεται πλήρως καλυμένος από τα παραπάνω, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που είπε και όπως τα είπε, με νομιμοποιούν. Δικαιώνομαι κι εγώ, που κάποιοι με έλεγαν μοναχικό και επίμονα καταγγελτικό για θέματα που έχουν να κάνουν με την Πολιτεία».

Δεν είναι άλλωστε ξένο προς αυτά, ότι ο κ. Ιερώνυμος, όταν ρωτήθηκε προσωπικά για τον ίδιο, ως Μητροπολίτη που πολλές φορές μιλάει με οξύ ύφος, αυτός είπε, ότι είναι φίλοι και συνσπουδαστές από παλιά και το σημαντικότερο, πως έχει δίκιο σε όσα λέει, αλλά δεν συμφωνεί με τον τρόπο που τα λέει.

Επ' αυτού, ο Σεβασμιώτατος, όχι μόνο δεν δυσαρεστήθηκε, αλλά αντιθέτως είπε ότι ένιωσε τη στήριξή του, απλά ο ίδιος ως ιεράρχης, έχει μάθει να 'ναι πάντα ευθύς και να μην περιορίζει ή να στρογγυλεύει τα λόγια του.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών