Επανεξέταση του ασφαλιστικού ζητά ο Χρυσόγονος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επανεξέταση του ασφαλιστικού ζητά ο Χρυσόγονος

12:58 | 21/11/16
epaneksetash-toy-asfalistikou-zhta-o-xrysogonos

Τι δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, για όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση, τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά

Επανεξέταση του ασφαλιστικού ζητά ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, υποστηρίζοντας πως κάποια από αυτά που συμφωνήθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση δεν είναι ρεαλιστικά.

Μιλώντας στην "Τρόικα του Αθήνα 9,84", ο κ. Χρυσόγονος είπε πως "δεν είναι ρεαλιστικό να φθάνει το άθροισμα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων -σε κάποιες περιπτώσεις-σε ποσοστά της τάξεως του 80% του συνολικού εισοδήματος. Θα φέρει πτώση στα έσοδα ασφαλιστικών οργανισμών γιατί θα δώσει κίνητρο για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή. Πρέπει να επανεξεταστεί”. (...) Για αυτό στον ΟΑΕΕ απο τις 700.000 εγγεγραμμένους γύρω στις 300.000 δεν πληρώνουν εισφορές".

Κληθείς να απαντήσει, εάν προβλέπει την υπογραφή 4ου μνημονίου, απάντησε:

"Με το πολιτικό κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη τώρα δεν βλέπω εύκολο να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλα κράτη, με την Ελλάδα να παραμένει τουλάχιστον εντός ευρώ. Ίσως να μην είναι εύκολο γενικώς να υπάρξει. Αλλά ακόμη δυσκολότερος θα είναι να υπάρξει διακρατικός δανεισμός εντός ευρωζώνης.

Είναι ένα σενάριο που πρέπει να αποφύγουμε. Η Ελλάδα πρέπει το 2018 να επιστρέψει στις αγορές. Για να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, πέρα από την αναδιάρθρωση χρέους που προδιαγράφεται στην απόφαση του Eurogroup του Μαιου του 2016,προαπαιτούμενο είναι να περάσει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Θα πρέπει να αρθούν τα capital controls γιατί ήταν χειρόφρενο".

"Η πρόταση για μισή εργασία-μισό μισθό-μισό επίδομα σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που κινδυνεύουν με κλείσιμο δεν είναι παράλογη. Είναι αρκετά λογική λύση. Αυτό που με ανησυχεί είναι η περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου στις 5.500. Είναι οδυνηρή πρόταση και πρέπει να αποκρουστεί", είπε για τη διαπραγμάτευση στα εργασιακά.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών και την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, είπε ότι "κανένας δεν είναι μάντης, Πάντως οι κραυγές αξιωματικής αντιπολίτευσης για διεξαγωγη πρόωρων εκλογών ένα χρόνο και δύο μήνες μετά τις εκλογές αδικεί την σοβαρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών