Κόρινθος: Κάλεσμα ΠΑΜΕ στις 8 Δεκέμβρη στα Περιβολάκια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κόρινθος: Κάλεσμα ΠΑΜΕ στις 8 Δεκέμβρη στα Περιβολάκια

10:48 | 24/11/16
korinthos-kalesma-pame-stis-8-dekembrh-sta-peribolakia

«Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη 10:30 στα Περιβολάκια»

Όλοι μαζί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, το κουαρτέτο, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ ο Σ.Ε.Β και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις με την αμέριστη βοήθεια του εργοδοτικού και
κυβερνητικού συνδικαλισμού φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων, για το χτύπημα των εναπομενόντων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%.Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ με τον ¨υποκατώτατο¨ μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα. Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού.

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο για 100 και 200 ευρώ μισθό. Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος όπως έχει παραγγείλει ο ΣΕΒ. Νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 από τα 8.600 ευρώ. Δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ-άουτ στους αγώνες των εργαζομένων και νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτό που προέχει για τον λαό, τους εργαζομένους είναι να ισχυροποιήσουν το μέτωπο της δικής τους αντεπίθεσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Αποδεικνύεται ότι εκεί που οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία, στις σωματειακές επιτροπές καταφέρνουν να βάζουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να τηρούνται οι ΣΣΕ, να αποτρέπουν απολύσεις και να πετυχαίνουν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Γι’ αυτό και φέρνουν τον συνδικαλιστικό νόμο! Φοβούνται την οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων, το ταξικό εργατικό κίνημα και θέλουν να βάλλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση αλλά δεν θα τους περάσει!

Να παραμερίσουμε τώρα τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως αυτός εκφράζεται σε κάθε χώρο δουλειάς και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ξεμπερδεύομε μια και καλή με αυτούς που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων, που θέλουν τις απεργίες ντουφεκιές στον αέρα, που καλλιεργούν την υποταγή και τη μοιρολατρία ενώ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και τους εργοδότες για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Να συμμετάσχουν μαχητικά στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με την αθλιότητα. Ψηλά το κεφάλι, αγωνιζόμαστε οργανωμέναμαχητικά για την ζωή που αξίζει για εμάς και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ 10:30 ΠΜ

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών