ΝΔ: Είναι η οικονομία που απαιτεί εκλογές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Είναι η οικονομία που απαιτεί εκλογές

10:23 | 3/11/16
nd-einai-h-oikonomia-poy-apaitei-ekloges

Την ίδια στιγμή σε δεύτερο πλάνο στη γαλάζια ατζέντα το θέμα του ΕΣΡ - Καμία διάθεση αναδίπλωσης από τη θέση ότι προηγείται η κατάργηση του νόμου Παππά διαμηνύουν ενόψει και της σχετικής τροπολογίας της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ

Να στρέψει τη δημόσια συζήτηση στα ζητήματα της οικονομίας συνεχίζει να επιχειρεί η ΝΔ στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι δεν έχει διάθεση αναδίπλωσης ως προς την άρνησή της να συναινέσει υπό τους όρους που θέτει η κυβέρνηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα ανέλαβε και σχετικές πρωτοβουλίες να δώσει το μήνυμα της αλλαγής ατζέντας προς τα στελέχη της ΝΔ με πιο χαρακτηριστική την χτεσινή του δήλωση μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του ΣΕΛΠΕ που μίλησε για «ρημαγμένη οικονομία» θέτοντας εκ νέου ζήτημα εκλογών και πολιτικής αλλαγής.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται να πυκνώσουν ανάλογες πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα μιλάει στην Ευρω-Αραβική σύνοδο «Εταίροι για την ανάπτυξη» που γίνεται στην Αθήνα, ενώ αύριο θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του ιατρικού χώρου. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα έχει προγραμματίσει περιοδεία στην Κρήτη για την παρουσίαση της «συμφωνίας αλήθειας».

Ήδη στη ρητορική της ΝΔ έχει μπει ο κίνδυνος ενός νέου, τέταρτου, μνημονίου με τον σύμβουλο μάλιστα του κ. Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο να χαρακτηρίζει λυτρωτικές τις εκλογές για τη χώρα. Μάλιστα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας με το ΣΥΡΙΖΑ κάνουν κάποιους στο κόμμα της αξιωματικής να προεξοφλούν εκλογικό περίπατο της ΝΔ, ακόμα και να κάνουν σχέδια για αυτοδυναμία σε επικείμενες εκλογές.

Πάντως την ίδια στιγμή, αν και σε σαφώς δεύτερο πλάνο, η ΝΔ διαμηνύει ότι προηγείται η κατάργηση του νόμου Παππά και έπεται η συζήτηση για τη σύνθεση του ΕΣΡ. Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε και σχετικές δηλώσεις απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Παππά που δήλωσε αισιόδοξος για την εξεύρεση συναινετικών λύσεων ενόψει της διάσκεψης των προέδρων της βουλής τη Δευτέρα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ουσιαστικά η ΝΔ φαίνεται να θέλει να προϊδεάσει για τη διαφωνία της με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΕΣΡ καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παππά στο σύνολό του.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών