Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση για Κυπριακό και αξιολόγηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Ενημέρωση για Κυπριακό και αξιολόγηση

13:39 | 28/11/16

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναλυτικά για την πορεία του Κυπριακού και τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου αναλυτικά για την πορεία του Κυπριακού και τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Οργάνου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει το Euroworking Group, όπου δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία και το μόνο που αναμένεται είναι μια «οδηγία» για γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος. Κομβικής σημασίας θεωρούνται οι συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί το απόγευμα στις 17:00, και με τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ στις 15:45 πριν αναχωρήσει για την Κούβα. Οι δυο αξιωματούχοι θα βρεθούν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της Οικονομίας», όπου μεταξύ άλλων  θα μιλήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να επιχειρήσει να προετοιμάσει το έδαφος για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας συνομιλώντας με ομολόγους του, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στο Ντουμπάι όπου είναι προγραμματισμένο να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ.

Κατά την διήμερη παρουσία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θεωρείται πιθανό να συναντηθεί και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ σημαντικό κομμάτι της επίσκεψης θα αποτελέσει το κομμάτι των επενδύσεων μετά την ολοκλήρωσης της επένδυσης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Αποφασιστικής σημασίας θα είναι η συνεδρίαση του Washington Group, που πληροφορίες από διεθνή μέσα, δεν αποκλείουν να συγκληθεί μέσα στην εβδομάδα.

Από την Τρίτη και μετά αναμένεται να πραγματοποιηθούν και νέες τηλεδιασκέψεις με τους θεσμούς.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών