ΝΔ: Άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης ζητά από τον Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης ζητά από τον Τσίπρα

09:25 | 20/12/16
nd-ameso-kleisimo-ths-aksiologhshs-zhta-apo-ton-tsipra

Επικοινωνιακή ρελάνς με τις επιπτώσεις στην οικονομία από την παράταση της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα επιχειρήσει η ΝΔ μετά το «παρών» στο βοήθημα για τους συνταξιούχους

Επικοινωνιακή αντεπίθεση με αιχμή την επίρριψη ευθυνών στην κυβέρνηση για την παράταση της εκκρεμότητας με την δεύτερη αξιολόγηση σχεδιάζει η ΝΔ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ακριβώς το σκοπό υπηρετεί ο προγραμματισμός της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Βασίλη Κικίλια.

Στην κατεύθυνση αυτή το Μοσχάτο επιχειρεί επικοινωνιακή ρελάνς για το «παρών» στο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους θέλοντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της καθυστερεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οδηγεί την οικονομία σε βαθύτερη κρίση, καθιστώντας το βοήθημα αυτό δώρο άδωρο για τους αποδέκτες του, ενώ η οικονομία βυθίζεται ακόμα περισσότερο στο φαύλο κύκλο του μνημονίου.

Μάλιστα ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης επιτέθηκε χτες στην κυβέρνηση με αφορμή επίκαιρη ερώτησή του στον υπουργό οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου κατηγορώντας το μέγαρο Μαξίμου ότι χρησιμοποιεί τους χαμηλοσυνταξιούχους ως «επικοινωνιακή ασπίδα» την ίδια στιγμή που με την κίνηση της παροχής εφάπαξ βοηθήματος «παγώνει τη διαπραγμάτευση για τη λήξη της αξιολόγησης».

Η γραμμή της ΝΔ είναι πως με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση γίνεται «ο καλύτερος σύμμαχος των ακραίων φωνών της Ευρώπης». Αν και οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη παραδέχονται πως όπως έχει επισημάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης ανήκουν και στους δανειστές εντούτοις θεωρούν ότι το μεγαλύτερο μερίδιο βαρύνει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό θέλοντας να τεκμηριώσουν την κριτική τους τα στελέχη της ΝΔ υπενθυμίζουν και παραπέμπουν σε παλιότερες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πως «οποιαδήποτε παράταση της αναμονής θα είναι βλαπτική για την ελληνική οικονομία», επιμένοντας πως η τακτική της κυβέρνησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο.

Στο ίδιο μοτίβο και ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες επεσήμανε ότι αυξήθηκαν κατά 65% από τις αρχές του 2015 και ανέρχονται στα 6,3 δις ευρώ, κάνοντας λόγο για «εσωτερική στάση πληρωμών» που θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας της νέας καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών