Ο Κυρίτσης απαντά για τους πρόσφυγες στις χιονισμένες σκηνές (βίντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Κυρίτσης απαντά για τους πρόσφυγες στις χιονισμένες σκηνές (βίντεο)

13:27 | 9/1/17
o-kyritshs-apanta-gia-toys-prosfyges-stis-xionismenes-skhnes

Στο προσφυγικό, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την αξιοποίηση του Ελληνικού και την οικονομία αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Συντονιστικού για το προσφυγικό

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης προσπάθησε να αιτιολογήσει τις καθυστερήσεις στη μετακίνηση των προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως πρόσκομμα για την μετακίνηση του κόσμου από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα είναι οι εκλογές που διεξάγονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης "με πρίσμα ξενοφοβικό".

"Η μετακίνηση κόσμου από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, που υπάρχουν καλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας, σκοντάφτει κυρίως λόγω του ότι ο εκλογικός κύκλος που έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη (οι μισές έχουν προεκλογική περίοδο) σε μεγάλο βαθμό διεξάγεται με άξονα το προσφυγικό, μέσα από ένα πρίσμα ξενοφοβικό, πράγμα που κάνει κάποιες κυβερνήσεις να είναι πιο αρνητικές και να μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο", ανέφερε ενδεικτικά.



Για τη συμφωνία με την Τουρκία ανέφερε πως "κουτσά στραβά λειτουργεί", καθώς δεν σημειώνονται οι περσινές ροές.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε: "Δεν πρόκειται να πετάξουμε τους ανθρώπους στο κρύο για να προχωρήσει η επένδυση. Πρώτα πρέπει να βρεθεί που θα πάνε οι άνθρωποι και μετά θα αδειάσουν οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού".

Αναφερόμενος στα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η χώρα τις τελευταίες μέρες, ανέφερε πως "ελήφθησαν μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά με εσωτερικές αναδιατάξεις του πληθυσμού".

Πρόσθεσε ότι "έγιναν προσπάθειες από την κυβέρνηση να μετακινηθούν οι πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και κλειστούς χώρους αλλά δεν ευοδώθηκαν γιατί υπήρξαν τοπικές αντιδράσεις". "Από τους 10.000 ανθρώπους που βολεύτηκαν έμειναν τελικά 1000 σε σκηνές θερμαινόμενες ή με θερμαντικά σώματα αλλά παρόλο που διευθετήθηκε μεγάλο μέρος του προβλήματος δεν σημαίνει ότι επιλύθηκε πλήρως το πρόβλημα", εξήγησε.

Οι δηλώσεις Κυρίτση βέβαια έρχονται λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ανέφερε ενδεικτικά πως "κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις διαδικασίες για το ξεχειμώνιασμα". "Χωρίς βέβαια τη συμφωνία Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που κάνουμε δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Θα είχαμε άλλους 100.000 ανθρώπους, που θα έπρεπε να περιθάλψουμε", είχε προσθέσει ο υπουργός.
και μία και δύο και δέκα επιστολές αξίζει να κάνει η κυβέρνηση
Ερωτηθείς για το επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους, απάντησε ότι "είναι η πρώτη φορά που δεν πέρασε του Σόιμπλε". Πρόσθεσε δε, πως "και μία και δύο και δέκα επιστολές αξίζει να κάνει η κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν περιέχουν επιπλέον δεσμεύσεις".



"Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πάρει τα ακραία μέτρα που θέλει το ΔΝΤ και απ’ ότι φαίνεται ούτε η Ε.Ε. συμφωνεί με αυτά" διαμήνυσε και τόνισε πως για να κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να καμφθεί η ιδεοληπτική αντίληψη του ΔΝΤ.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ανήλικο παιδί της Π. Ρούπα και σχετικά με τις αντιδράσεις για την καθυστέρηση παράδοσης του στη γιαγιά του, ανέφερε:

"Πάντα η αλληλεγγύη είναι καλό πράγμα αλλά αν σκεφθούμε ότι παρά την αργία, μέσα σε τρεις μέρες, από την Πέμπτη που έγινε η σύλληψη μέχρι την Κυριακή κατάφερε να κινηθεί ο δυσκίνητος κρατικός μηχανισμός, είχαμε μια αίσια έκβαση".


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών