Πάτρα: “Εφυγε” από κοντά μας ο 17χρονος Ηλ. Χαρμπίλας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: “Εφυγε” από κοντά μας ο 17χρονος Ηλ. Χαρμπίλας

12:53 | 5/1/17
patra-efyge-apo-konta-mas-o-17xronos-hl-xarmpilas

Πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή  ο 17χρονος Ηλίας Χαρμπίλας από λοίμωξη του αναπνευστικού στο ΠΓΝΠ

Ήταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες καθώς γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση,
συνεπώς ο χρόνος ζωής του, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν τα 19 του χρόνια.

Συγκινούν τα λόγια του πατέρα του στο 4press : «O μικρός άγγελός μας γεννήθηκε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Οι γιατροί από την αρχή μας είπαν ,ότι δεν παίρνει θεραπεία και ότι θα ζήσει έως 19 ετών. Το παιδί μας ,όπως και αν μας το χάρισε ο Θεός, με τα προβλήματά του ,δεν το αποχωριστήκαμε ποτέ.

Έμεινε μαζί μας ,όχι σε ίδρυμα, γιατί ήταν η ζωή από την ζωή μας ,το κύτταρό μας και δεν είχαμε κανένα δικαίωμα ούτε θέλαμε να το εγκαταλείψουμε στην φροντίδα ιδρυμάτων.

Ο Θεός για κάποιο λόγο θέλησε να μας χαρίσει αυτή την ζωή, ανεξάρτητα πως ήταν στην υγεία του.

Η αγάπη ,είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορείς να προσφέρεις ,για να επιβιώσει μια τόσο ευάλωτη ύπαρξη αλλά και για όλους τους ανθρώπους. Η φροντίδα από μόνη δεν αρκεί. Η αγάπη ,η προσωπική και συναισθηματική ενασχόληση, είναι το τέλειο φάρμακο ειδικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πιστεύαμε ότι θα τον είχαμε περισσότερα χρόνια μαζί μας. Όμως αυτό δεν έγινε, τον χάσαμε, αλλά είμαστε τόσο γεμάτοι από αυτό που δώσαμε και πήραμε σαν γονείς. Είμαστε πλήρεις και ευτυχισμένοι, που ο γιός μας έφυγε και αυτός πλήρης από το δικό μας δόσιμο, που αυτό δεν το έχουν εισπράξει ούτε άνθρωποι που ζουν πλήρεις ημερών και με υγεία. Εύχομαι όλα τα παιδάκια και οι άνθρωποι του κόσμου, που έχουν κάποια αναπηρία ,να έχουν ένα περιβάλλον που θα τους αποδέχεται με μια θερμή αγκαλιά».

Πηγή: patrastimes.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών