Συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τους αγρότες ζητά η Γεννηματά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τους αγρότες ζητά η Γεννηματά

16:15 | 11/1/17
syzhthsh-twn-politikwn-arxhgwn-gia-toys-agrotes-zhta-h-gennhmata

Καταγγέλλει η κυβερνητική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο οικονομικής βιωσιμότητας στους αγρότες και υπογραμμίζει ότι οι αγρότες ζητούν "αλλαγή πορείας"

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα ζητά η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές πολιτικές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση καλώντας τον να προσδιορίσει σχετική συζήτηση. Στο κείμενό της υπογραμμίζει μάλιστα την περίοδο «έντονης δοκιμασίας» που διέρχεται η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία. «Η απογοήτευση είναι ορατή παντού στην ύπαιθρο, οι αγρότες πιέζονται ασφυκτικά λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων, της μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, του κόστους του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, της αύξησης σε 24% του συντελεστή Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια, της επιβολής φόρου στο κρασί» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά.


Η πρόδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το κόστος λειτουργίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και σημειώνει ότι λειτουργούν ως αντικίνητρο για την αύξηση της παραγωγής. «Το μείγμα των μέτρων της κυβέρνησης, η καθυστέρηση στην αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη 2015-2020, το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας λόγω και της έλλειψης χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, η μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις των ζημιών και στην πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο οικονομικής βιωσιμότητας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ειδικότερα τους μικρούς και μεσαίους» σημειώνει.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών