Γιατί δεν πάει ο Χουλιαράκης στο EGW | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γιατί δεν πάει ο Χουλιαράκης στο EGW

15:05 | 9/2/17

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλαράκης δεν θα μεταβεί στο EWG , εν αναμονή της πρότασης των θεσμών - Ποιος θα πάει στη θέση του και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη για το ελληνικό θέμα ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Νταϊσλεμπλούμ να οριστικοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό πακέτο αιτημάτων των θεσμών προς την Ελλάδα.

Συνεπώς , όπως αναμένονταν , η σημερινή η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης ( EWG ) θα περιοριστεί σε μια ανασκόπηση της κατάστασης χωρίς όμως να λάβει κάποια απόφαση για την συνέχιση της δεύτερης αξιολόγησης.

Για τον λόγο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης μετά από συνεννόηση με τον επικεφαλής του EWG κ Τόμας Βίζερ ενημέρωσε από χθες ότι την Ελλάδα στην σημερινή συνεδρίαση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής του στέλεχος του ΥΠΟΙΚ κ. Παναγιώτης Νικολαϊδης .

Ο κ. Χουλαράκης αναμένεται να παραμένει στην Αθήνα συνεχίζοντας την επεξεργασία σεναρίων ένα από τα οποία θα αποτελέσουν την απάντηση της ελληνικής πλευράς στο πακέτο των θεσμών όταν πάρει την τελική του μορφή μετά τις επαφές που θα έχει ο πρόεδρος του Eurogroup .
Πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση τονίζουν ότι αν τελικά υπάρξει κοινός τόπος μεταξύ της πρότασης των θεσμών και της πρότασης της Αθήνας το κλείσιμο της συμφωνίας θα είναι θέμα 4-5 ημερών και είναι δυνατόν να έχουμε επι της αρχής συμφωνία ακόμη και στο Eurogroup στις 20 του μήνα .

Τάσος Δασόπουλος

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών