18:47 | 8/2/17
Η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού «Hackathlon» ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου
Ελάτε να χακάρετε τις ιστοσελίδες μας και θα ανταμειφθείτε! Η πρόκληση είναι αληθινή και μάλιστα απευθύνεται σε μαθητές τετάρτης δημοτικού έως τρίτης γυμνασίου.
Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό «Hackathlon», που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα της Microsoft.
«Λέμε στα παιδιά να γίνουν χάκερς, να προσπαθήσουν να χακάρουν κάποιες ειδικά διαμορφωμένες σελίδες, λύνοντας διάφορους γρίφους διαθεματικούς, από διάφορα μαθήματα και προσπαθώντας να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους σε προηγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας και της πληροφορικής», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο διδάκτορας πληροφορικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, σύμβουλος νέων τεχνολογιών στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλιδη, Χρήστος Μαλλιαράκης.
Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεκινάει στις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 του ίδιου μήνα.
Μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15/2 στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού «Hackathlon.eu».
Μέσω υπολογιστή από το σχολείο ή το σπίτι τους οι μαθητές θα πρέπει να πλοηγηθούν σε 50 διαφορετικά επίπεδα μέσα σε μία ώρα, με το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μέχρι τρεις προσπάθειες.
Η προσπάθεια από τις τρεις με την καλύτερη επίδοση ίσως τους δώσει το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, τον τελικό που θα γίνει στις 18 Μαρτίου σε σχολεία - εξεταστικά κέντρα.
Από κάθε τάξη θα διαγωνιστούν οι 100 μαθητές που είχαν την καλύτερη επίδοση στην 1η φάση, ενώ θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις.
«Έχουμε στραμμένο το μέλλον στα παιδιά και στις απαιτήσεις που θα υπάρχουν στο μέλλον. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όλα αυτά τα προγράμματα, τα οποία θα τους δώσουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, επενδύοντας στις νέες τεχνολογίες.
Στόχος του Hackathlon είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, γι’ αυτό και ο διαγωνισμός είναι και δωρεάν, ανοιχτός σε όποιον θέλει να συμμετάσχει» ανέφερε ο κ. Μαλλιαράκης.
Εξάλλου το ερχόμενο Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Coding Girls, με στόχο να εμπνεύσει τα κορίτσια να διοχετεύσουν τη δημιουργικότητά τους ψηφιακά, μαθαίνοντας να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν και να σκηνοθετούν διαδραστικές 3D ιστορίες και παιχνίδια.
Οι μαθήτριες θα εισαχθούν στην αλγοριθμική σκέψη και στην προγραμματιστική λογική χρησιμοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον Alice3D του πανεπιστημίου Carnegie Mellon.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια από Δ' Δημοτικού έως Γ' Γυμνασίου.
Σχετικές ετικέτες:ΕλλάδαμαθητέςΤεχνολογίαχάκερMicrosoft
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων