ΝΔ: Πρώτα κλείσιμο της αξιολόγησης, μετά εκλογές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Πρώτα κλείσιμο της αξιολόγησης, μετά εκλογές

10:24 | 20/2/17
nd-prwta-kleisimo-ths-aksiologhshs-meta-ekloges

Στο κόστος των μέτρων από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μετατοπίζει το βάρος του δημόσιου λόγου της η αξιωματική αντιπολίτευση

Στη γραμμή πρώτα το κλείσιμο της αξιολόγησης και μετά οι εκλογές κινείται τώρα με απόλυτη σαφήνεια η ΝΔ. Με δηλώσεις και συνεντεύξεις κορυφαίων στελεχών της, στη ρητορική της
αξιωματικής αντιπολίτευσης καθίσταται απόλυτα σαφές ότι υπάρχει ιεράρχηση στόχων και ως πρώτιστο μέλημα για το Μοσχάτο τίθεται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, εκφράζοντας την κεντρική γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη αλλά και τα όσα προκλήθηκαν μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ με επίκεντρο το αν υπάρχει ή όχι στο τραπέζι από πλευράς ΝΔ πρόταση μομφής, με απόλυτα καθαρό τρόπο τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «προέχει το εθνικό συμφέρον και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης» προσθέτοντας ότι «όσο δεν ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, καθώς υπάρχει ένα παιχνίδι διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να δοθεί λύση. Και οι λύση είναι οι εκλογές».

Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη (Realnews) κάλεσε την κυβέρνηση να παραδώσει την εξουσία αν δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας με επίσης κατηγορηματικό τρόπο ανέφερε ότι «εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κλείσει η αξιολόγηση και αφού κλείσει να πάμε σε εκλογές και να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία» (Σκάι).

Από την πλευρά του ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας (Τύπος της Κυριακής) υποστηρίζει ότι επαναλαμβάνεται «σκηνές του έργου που ανέβηκε» στη διαπραγμάτευση του 2015 καθώς και στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και προαναγγέλλει ότι «αν περάσει και η 20η Φεβρουαρίου άκαρπη, η ΝΔ δεν μπορεί να αφήσει να παιχτούν και τα επόμενα επεισόδια» προαναγγέλλοντας πιο σκληρή στάση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη ΝΔ τα τελευταία 24ωρα, και ιδίως μετά τη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στη βουλή την Παρασκευή, επιμένουν να βομβαρδίζουν καθημερινά με ανακοινώσεις ζητώντας απαντήσεις από τον πρωθυπουργό σε ερωτήματα που αφορούν στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Πρόκειται για ερωτήματα τα οποία συγκλίνουν σε ένα και μόνο ουσιαστικά θέμα που είναι το –κατά τη ΝΔ- ανέβασμα του λογαριασμού των μέτρων όσο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών και να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις. Στις δύσκολες αυτές ώρες δεν μπορεί ούτε να υπεκφεύγει, ούτε να τυρβάζει περί άλλα…». Ορισμένοι μάλιστα διαβλέπουν στροφή της ΝΔ στη ρητορική της περί εκλογών συνδέοντάς τη με το ότι κατά ορισμένες πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε και τα πλέον ευήκοα ώτα στο Βερολίνο τόσο ως προς την άποψή του για την ανάγκη άμεσης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα αλλά και ως προς την πρόταση (συμφωνία αλήθειας) της ΝΔ για «δημοσιονομικές ανάσες» με μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών