Στα κάγκελα η ΝΔ για την ΕΡΤ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στα κάγκελα η ΝΔ για την ΕΡΤ

09:27 | 7/2/17
sta-kagkela-h-nd-gia-thn-ert

Το πρόσφατο χρονικό των αντιπαραθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κρατική τηλεόραση

Η κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ για εκατέρωθεν υποθέσεις με οσμή σκανδάλου –για τα οποία οι δύο πλευρές
αλληλοκατηγορούνται για εκτόξευση λάσπης- μετατράπηκε χτες σε μια ακόμη επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της ΕΡΤ με αφορμή τον τρόπο κάλυψης των θέσεων της ΝΔ γι’ αυτές τις υποθέσεις. Το Μοσχάτο και τα στελέχη του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατήγγελλαν την ΕΡΤ ότι λειτουργεί ως φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η κόντρα κορυφώθηκε χτες το βράδυ μετά την απόφαση του Γιώργου Κουμουτσάκου να μην παραστεί στην εκπομπή «Focus» που ήταν καλεσμένος, ως μια κίνηση «μομφής κατά της ΕΡΤ» καθώς όπως σημείωνε με ευθύνη της ΕΡΤ δεν υπήρχε το κατάλληλο και ήπιο πολιτικό κλίμα για να συζητηθούν εθνικά θέματα καθώς «δεν διασφαλίζει συνθήκες νηφάλιας και αντικειμενικής συζήτησης» όπως απαιτείται πχ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ήταν δε τόσο τεταμένο το κλίμα που κάποιοι το ερμήνευσαν ως κίνηση της ΝΔ να κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ και να μην παραστεί ξανά σε τηλεοπτική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση. Ωστόσο πηγές της ΝΔ καθώς και ο ίδιος ο Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως παρά την κριτική τους θα συνεχίσουν να εμφανίζονται μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τη χτεσινή μέρα ανέλαβε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης που άνοιξε χτες το πρωί το ζήτημα κάνοντας λόγο για εξεύρεση χρόνου από την ΕΡΤ για την αναπαραγωγή της «αθλιότητας του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ» ενώ κατήγγειλε -μεταξύ άλλων- την ΕΡΤ ότι δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν πρώτη τη ΝΔ.

Πάντως το χτεσινό περιστατικό της κόντρας της ΝΔ με τη διοίκηση της ΕΡΤ και τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος του Μοσχάτου συμβαίνει για πολλοστή φορά μετά την επανασύσταση της ΕΡΤ το 2015 και δεν είναι λίγες φορές που η ΝΔ έχει καταγγείλει την κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της ΕΡΤ ως «μαγαζί της».

Πρόσφατα άλλωστε, τον περασμένο Νοέμβρη, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη η ΝΔ είχε κάνει λόγο για «αντιγραφή πρακτικών Βόρειας Κορέας» με αφορμή τον τρόπο κάλυψης της περιοδείας του πρωθυπουργού από την ΕΡΤ.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, δε, η ΝΔ είχε αντιδράσει σφόδρα στην απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ για την πρόσληψη 55 συμβασιούχων καταγγέλλοντας τον «καναλάρχη κ. Παππά» για «επιπλέον προσλήψεις για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας κυβέρνησης» επισημαίνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την πρόταση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ που πληρώνουν οι πολίτες αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων», πρόταση που ο κ. Μητσοτάκης είχε καταθέσει κατά την παρουσίαση της «συμφωνίας αλήθειας» στην περσινή ΔΕΘ.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα στο στόχαστρο της ΝΔ, μέσω δηλώσεων στελεχών της και επίσημων ανακοινώσεων έχουν βρεθεί και δημοσιογράφοι όπως πχ η Κατερίνα Ακριβοπούλου που αναμένεται να αναλάβει ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τη χαρακτηρίζει «μόνιμη υβρίστρια της ΝΔ και του αρχηγού της».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών