Μητσοτάκης: Με ΝΔ θα υπάρχουν για όλους ιδιωτικοί και δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Με ΝΔ θα υπάρχουν για όλους ιδιωτικοί και δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί

14:16 | 2/3/17
mhtsotakhs-me-nd-tha-yparxoyn-gia-oloys-idiwtikoi-kai-dhmosioi-vrefonhpiakoi-stathmoi

Στα εγκαίνια του Α’ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Παπάγου – Χολαργού βρέθηκε σήμερα 

Είναι άδικο να υπάρχουν σήμερα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσία του σήμερα στα εγκαίνια του Α’ βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου Παπάγου-Χολαργού χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο «στολίδι» για το δήμο και συνεχάρη τον Κωστή Χατζηδάκη για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου αλλά και στη σπουδαιότητα της προσχολικής αγωγής αναφέροντας ότι σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ τα παιδιά κάτω των 15 ετών που είχαν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή είχαν περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης κατά 30%.

«Πρέπει να δώσουμε σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας τις ίδιες ευκαιρίες» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «άδικο» να υπάρχουν σήμερα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή. «Θέλω να δεσμευτώ ότι με τη ΝΔ όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι δεν αρκεί μόνο η υλικοτεχνική υποδομή αλλά και το τι θα διδάσκεται ενώ ανέφερε ότι η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει μια «ενιαία δομή στο σύστημα παιδείας» ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την προσφορά του προσωπικού σ’ αυτές τις δομές κάνοντας λόγο για «περίσσευμα ψυχής» ενώ υπογράμμισε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του βρεφονηπιακού σταθμού ότι  «το κάνετε με αγάπη και αξίζετε να λειτουργείτε με εργασιακή ασφάλεια».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε «γιατί το δημόσιο να προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό για αλλά πράγματα και δεν προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό για τέτοιες δομές. Η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω» είπε.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών