Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου για την επίθεση στον Παπαδήμο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου για την επίθεση στον Παπαδήμο

20:43 | 25/5/17

Καταδίκη της επίθεσης και περαστικά στον πρώην πρωθυπουργό, από πολιτικούς και κόμματα

«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα για τη δημοκρατία

"Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΕΛ: Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του", δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Θεοδωράκης: Εχθροί μας και αυτοί που σπέρνουν μίσος στην κοινωνία

"Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία" έγραψε στο twitter o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Παπανδρέου: Εγκληματική ενέργεια, πλήγμα στη δημοκρατία

"Αλληλεγγύη στον Λουκά Παπαδήμο, τους συνεργάτες και την οικογένεια του. Είναι μια εγκληματική ενέργεια, ένα πλήγμα στη δημοκρατία. Καλέσαμε έναν άνθρωπο να μας βοηθήσει, να βοηθήσει τη χώρα. Αυτή η πράξη είναι πλήγμα στην αξιοπρέπεια", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό για να δει τον πρώην πρωθυπουργό.

Επικοινωνία Σαμαρά με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού

Ο Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο όπου και βρίσκεται επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μητσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου της υγείας του, ενώ στη συνέχεια μίλησε και με τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο βρίσκονταν σε συνάντηση ο κ. Παπαδήμος πριν από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε.

Καμίνης: Σημαντικό να μένουμε ενωμένοι

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Καμίνης, ανέφερε πως ο κ. Παπαδήμος δεν διατρέχει κίνδυνο. "Είναι σημαντικό να μένουμε ενωμένοι και να καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις ωμής βίας που έχουν σαν στόχο την αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας", τόνισε.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών